Українська
 
uah
грн

Апплікації на одязі: ідеї

17 Тра 2013
2


Час ринкового ширвжитку, на щастя, минув - сьогодні всі прагнуть до індивідуальності. І, що важливо, готові готові створювати ексклюзив самостійно, з готових речей. Це, по-суті, зовсім не складно - потрібна фантазія, хороший смак і хоча б мінімум рукодільних навичок. Один з найпростіших прийомів для декору одягу - аплікація, причому втілювати її можна по різному. Нижче - парочка ідей.



Заплатки на ліктях - приклад того, як вимушений спосіб лагодження одягу перетворився на модний тренд. Вони пожвавлять найпростіші речі: светри, кофтинки, піджаки і куртки.

Латки найкраще робити з щільної тканини, також підійде шкіра. Шкіряні латки, до речі, сьогодні модно декорувати шипами або заклепками. Додатковим декором може послужити контрастна стібка, якій латки пришиті. Добре, до речі, якщо крім них на речі присутня ще якась деталь з того ж матеріалу - наприклад, кишенька на кофтині, обробка піджачного лацкана. Мила альтернатива звичним круглим латкам - сердечка або хмаринки.





Анімалістичний мінімалізм. Вушка, носик, бровки, вусики - кілька окремих маленьких деталей і у речі з’явиться обличчя. Точніше - звірина мордочка, яка, наприклад, зображує панду чи кота. Деталі такої аплікації можна робити об′ємними, використовувати для декору штучне хутро, шкіру, намистини, доповнювати вишивкою. Найкраще такий декор буде виглядати на футболках, светрах, простих сукнях, сумках. Ну і, безумовно - на дитячих речах





Ще один варіант - прорізна аплікація: мотив вирізають на речі, а потім підкладають під низ цікаву тканину. Верхній матеріал можна прибирати не цілком, а, скажімо, залишати смуги тканини, крізь яку буде проглядатися вставка. Це - вдала ідея для оформлення футболок, джинсових курток і жилетів. Джинс над аплікацією можна мальовничо протерти до дірок, якщо декорувати таким чином спинку, то вдасться використати для аплікації досить великий мотив, можливо - зі стильним принтом.





Мереживо - відмінний матеріал для жіночних, витончених аплікацій. Вкрай виразно воно буде виглядати на тлі грубуватої фактури і простих візерунків - наприклад, на джинсі, тканині в клітку або смужку. Важливо пам’ятати, що мереживо, більш ніж інші тканини для аплікацій, потребує проклейки флізеліном - у зворотному випадку мотив буде кривитися, деформуватися на краях.





Незвичайний спосіб декору - термоаплікація з воскових крейд. Для неї потрібны: трафарет з простим мотивом, стружка з воскової крейди (просто поточіть їх на стругачці) і праска. Трафарет слід щільно закріпити на тканині (можна замість нього обмежити малюнок скотчем), висипати зверху крейдяну стружку, накрити щільною тканиною і ретельно пропрасувати. Вийде фактурний, нерівномірний і оригінальний малюнок.

Коментарі
14 Тра 2015, 11:02
Аж дух перехопило від горизонтів , що відкрилися!
0
0
Відповісти
22 Жов 2015, 11:51
Оригинальные идеи, особенно у кого маленькие дети.
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку