Українська
 
uah
грн

Що таке вальдорфська лялька?

19 Чер 2013


Ця стаття дасть Вам першу, саму загальну інформацію про вальдорфську ляльку, познайомить з її особливостями і, сподіваюся, дасть привід замислитися, з чим грає Ваша дитина, і яке уявлення про зовнішній світ він отримує через свої іграшки.

Що ж таке вальдорфська лялька? У чому її відмінність від звичайних текстильних ляльок?

Насамперед це педагогічна іграшка. Вона розроблена з урахуванням рекомендацій викладачів, психологів і здатна надати сприятливий, гармонійний вплив на дитину - на його фізичне, душевне і духовне істота.
Лялька, як і всі вальдорфскы іграшки, зроблена лише з натуральних матеріалів. Шкіра малюка дуже ніжна і чутлива до сьогодення та штучного, і в наших силах познайомити його спочатку з Природним світом, що дає людині живу енергію. Натуральні матеріали спочатку несуть в собі здорове начало, яке передається потім у грі дитини.



Риси обличчя вальдорфської ляльки завжди дуже умовні. Це робиться для того, щоб не нав’язувати дитині певний емоційний образ, залишаючи свободу для уяви. Набивка відображає особливості людського тіла - голова у ляльки набита дуже щільно, як і сама «тверда» частина тіла у людини. Це допомагає дітям правильно усвідомлювати і свою тілесність.
Дитина в процесі гри асоціює себе з лялькою, вона підсвідомо приймає її образ як прообраз людини загалом і себе зокрема. Тому пропорції вальдорфської ляльки, незалежно від розміру, строго відповідають пропорціям людини, частіше всього 2-3 річної дитини.



У відмінності від комерційного шару іграшок, зовнішній вигляд яких часто далекий від реального життя, вальдорфська іграшка в основі своїй несе життєве пізнання, передає своїм виглядом реальний образ людини (чи тварини - не «олюднюючи» її), що може допомогти дитині усвідомити і прийняти навколишній світ і себе в цьому світі.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку