Українська
 
uah
грн

Ірландське мереживо - мистецтво на межі фантастики

2 Вер 2013
7
Рано чи пізно кожна в′язальниця внаслідок вдосконалення майстерності стикається у своїй творчості з такою технікою як ірландське мереживо (далі ІМ).

Що ж це таке і з чим його їдять? У своєму пості я постараюся коротенько і нескладно пояснити чим ІМ відрізняється від решти в′язання, чому роботи в техніці ІМ коштують набагато дорожче, ніж інші в′язані вироби.

ІМ відноситься до найскладніших технік ручного в′язання (у цей список так само потрапляє румунське мереживо, фріволіте, коклюшечне та інше). У чому ж основна складність і відмінність?

1. Для будь-якого виробу (людини-замовника/моделі) складається індивідуальна форма виробу. Те, що в′яжеться безпосередньо під Вас, дуже рідко підійде іншій жінці в силу багатьох причин: починаючи від колірної палітри і закінчуючи індивідуальними особливостями фігури.

2. Схем для ІМ НЕ існує в принципі (за винятком складових елементів). Кожна річ робиться один раз і повтор (навіть тим же майстром) не можливий!

3. Робота дуже копітка, трудо- і матеріаломістка (використовуються тільки якісна і, відповідно, дорога пряжа).

4. Виріб складається з сотень дрібних компонентів, зв′язаних найтоншими інструментами (гачок 0,5-1,1 / 1,25 max!) І зібрано за допомогою найтоншої нитки (метраж 1600-2000 метрів на 100 грам).

5. Виходячи з п.4 робота по термінах коливається від 1,5 місяця і вище, за умови, що робить один майстер без помічників.

Але, мої любі панянки, результат просто приголомшливий!
Ви тільки погляньте на цю красу! Кого вона може залишити байдужою?



У техніці ІМ можна в′язати практично всі вироби починаючи від купальників і закінчуючи пальто, але при виборі майстра не варто шукати пропозиції подешевше. Справжнє, майстерно виконане ІМ коштує дуже дорого! У будь-якому випадку, кожному клієнтові вибирати майстра, який задовольнить і якістю і ціною. Я лише хочу побажати вдалих угод обом сторонам. Начебто все, але якщо будуть питання - ласкаво прошу в коментарі.
Коментарі
красотища-красота, в журналах видела рябую жуть под названием ирландское кружево
0
0
Відповісти
2 Вер 2013, 22:32
Люд, согласна, не всегда ирландия привлекательна. Чаще всего из-за подбора цветов и желания совместить несовместимое. Я например влюблена в белоснежный и иже с ним - но при желании (а может и неумении) и его можно опошлить))))))
0
0
Відповісти
3 Cіч 2015, 13:59
ирландию вязать кропотливо, зато результат того стоит... техника сама по себе позволяет расти мастеру... совершенствовать свое умение...
0
0
Відповісти
Обожаю "ирландию"! Кажется, кофточка связана по мотивам Мирославы Горохович.
0
0
Відповісти
Так .Ірландське мереживо-це шикарно,класично і не повторне.Але не кожен розуміє чому роботи з ІМ коштують так дорого.
0
0
Відповісти
28 Тра 2019, 20:15
Скорее всего -да
0
0
Відповісти
28 Тра 2019, 20:16
Имею ввиду,что кофточка связана Мирославой Горохович
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку