Українська
 
uah
грн

Вироби з бісером нестандартних форм та фактур

11 Лип 2016
4
Доброго дня усім поціновувачам рукодільних витворів. Пропоную заглибитись в бездонний світ бісеру і поглянути на нього з іншої сторони - мистецької.



Я вирішила продовжити тему бісеру (читати - Обираємо бісер! Поради для любителів хенд мейд).

Сьогодні мова піде про рідкісний, нетиповий бісер.

Багатогранність бісерних форм, розмірів, фактур, безліч відтінків - все це допомагає створити неповторну красу, яка підкреслить індивідуальність і допоможе виокремити з-поміж сірої буденності. Всього кілька крихітних бісеринок здатні перетворити звичний виріб у неповторний шедевр. А скільки видів існує бісеру навіть важко собі уявити: круглі, краплеподібні, кубічні, трикутні, шестигранні, пірамідки, овальні, неправильної форми, з одним чи більше отворами...



З такими матеріалами працювати надзвичайно цікаво, вироби получаються ексклюзивними і унікальними. Не менш важливим є вміння вдало поєднувати з іншими матеріалами, фурнітурою, намистинами, кришталем.

Одразу попереджаю, що в одній статті неможливо вмістити інформацію про всі види, адже їх кількість постійно збільшується.
Ось найбільш популярні: фарфаль, магатама (або магатама-лонг), дропси (капельки), та твін або/та Супер дуо.

1. Фарфаль (з італійської - метелик). Бісер крупний, близько 2х4мм та 3х6мм; з одним отвором «фасолевидної» форми. Існує велика кількість кольорів, мені найбільше до вподоби металізовані або з перламутровим покриттям. Вироби з використанням цих поетичних фарфальок мають особливий шик. З нього виходять прекрасні джгутики, в′язані гачком, низки-силянки, а також його додають у вишивку для ефектності і неповторності.



2. Магатама (лонг). Має форму пелюстки зі зміщеним до вузького краю отвором. Виготовляється японськими та чеськими виробниками, підходить для красивого декорування краю брошки, використовується в основному для вишивки бісером по фетру, шкірі. Проте й у в′язанні джгутиків (шнурів) виглядає досить вишукано.





3. Дропси (капельки), тут немає жодних сумнівів, це бісер каплевидної форми з одним отвором. Використовуються як у бісероплетінні, так і у вишивці, також застосовують для завершальної бісеринки у спадаючих низках (сережки, кулони). А ще з нього роблять об′ємні бісерні фігури (малина , ожина...)



Крапельки прозорі надають виробам легкість, витонченість і загадковість. Такі прикраси зроблять навіть повсякденний гардероб особливим.



4. Твін, супер дуо. Бісер з двома отворами. Твін більш доступний по ціні, проте й має більше браку. Бісеринки Twin відрізняються одна від одної як формою, так і розміром; можуть бути як «пузатенькими» або ж тоненькими, тому в цьому змаганні беззаперечно перемагає Супер Дуо. Використовується у бісероплетінні: насамперед в таких техніках як мозаїка, ндебелє. Плетуться такі вироби швидко; мають чіткий графічний рисунок. Часто можна побачити і у вишивці. На просторах інтернету міститься значна кількість схем, майстер-класів по виготовленню брелків, сережок, підвісок, браслетів, проте будьте готові, що для виготовлення всього одного невеличкого виробу знадобляться інші види намистин, бісеру різних розмірів, камінчиків...



Надіюсь стаття надихнула на нові звершення. Бажаю плідної творчості і гідної оцінки від оточуючих.

Якщо Вам сподобалась стаття, - приєднуйтесь до обговорень, коментуйте, поширюйте, тисніть лайки. Готую продовження статті про такі види бісеру як Tila, Rulla, Half TILA, Chilli Beads, Diabolo, Pip Beads, Thorn, Rizo...

З повагою, Любов Кіпещук





Коментарі
13 Лип 2016, 21:29
Нічого собі!!! Скільки видів бісеру існує! Я думала, що буває тільки круглий! Буду знати! :) Гарна стаття і красиві ілюстрації!
0
0
Відповісти
13 Лип 2016, 22:09
Дякую Вам за відгук. Мені приємно, що можу поділитися своїми знаннями. А щодо бісеру - його існує велике розмаїття, деякі види я й сама не тримала у руках, а про найкращий у світі бісер (найдорожчий Айко, або 24-каратний, вкритий справжнім золотом) поки тільки мрію (500-750грн за 10грам!!!). Фото 3,4,7,8 - це колажі моїх робіт.
2-ге фото - сумочка всесвітньо відомої майстрині Шеррі Серафіні; сови і ягідки - не мої роботи, але гарно ілюструють використання нестандартного бісеру.
0
0
Відповісти
UserNotExist
10 Жов 2016, 09:05
спасибо! очень интересно! я фанатка твина! обожаю его!!!
0
0
Відповісти
22 Чер 2020, 15:39
UserNotExist: Я також )
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку