Українська
 
uah
грн

Як обладнати робоче місце для хендмейду? Поради зі зберігання

15 Тра 2013
5


Творчий безлад, супутній чи не кожному хендмейдеру - невичерпна тема для жартів. Однак підюжуючи себе з приводу оточуючого хаосу, більшість майстрів все ж замислюється: як грамотно організувати простір для роботи і, разом з тим, завжди мати під рукою потрібні матеріали та інструменти. Нижче - кілька порад для тих, хто теж перейнявся цим питанням.



Розділіть зону для хендмейд-занять на дві площини: горизонтальну і вертикальну. Горизонтальна - це робочий стіл, в ідеалі там мають розташовуватися інструменти та матеріали, які знаходяться в роботі (розумію, це утопія, але є до чого прагнути.) Все, що може стати в нагоді, але не використовується в даний момент, варто розташовувати по вертикалі, так, щоб можна було дотягнутися рукою. Зручний і простий у втіленні варіант - настінне полотнище з кишеньками, яке зовсім не складно пошити.

Відмінна, але більш складна в реалізації ідея: обладнати на стіні стенд з перфорованого металевого листа (або іншого матеріалу, дерева, наприклад). На ньому можна закріпити стаціонарні відсіки для зберігання (петлі, кронштейни, вішалки); чіпляти за отвори зйомні мішечки, шухлядки або відерця на гачках.



Замість перфорованого листа можна закріпити на стіні сітку з дрібними осередками.

До речі, полотнище з кишенями (або просто - великі мішки-кишені) можна закріпити на ніжках перевернутої табуретки.



Якщо ви придивляєтеся до скриньок-органайзерів в магазинах для рукоділля та ніяк не наважуєтеся купити - відкиньте всі сумніви! Ця покупка себе виправдає не раз і не двічі.

Зручний органайзер для інструментів, наприклад - пензлів, можна зробити з бамбукового килимка. Наприклад, підійде той, що використовують для приготування суші. Крізь прути просто потрібно пропустити широку стропу-резинку, так, щоб вийшли петлі-кріплення. У згорнутому вигляді такий пенал займає зовсім небагато місця, крім того, він буде берегти пензлі від потрапляння пилу.



Матеріали, особливо - дріб′ язок, не варто зберігати в пакетиках і мішечках, там все неодмінно переплутається.

Найпростіше, перевірене роками вмістилище для зберігання матеріалів - звичайні картонні коробки. От тільки їх варто злегка «апгрейдити» - зробити всередині роздільники для сортування, а зовні обклеїти тканиною або декоративним папером - для краси. Правда, в коробках краще берегти запаси, а не витратні матеріали, які використовуються постійно: для них краще придумати щось зручніше. Слідкуйте за нашими публікаціями - ми обов′язково подулимось цікавими ідеями з приводу цього!
Коментарі
19 Чер 2013, 11:17
Отличные идеи! Особенно понравился бамбуковый коврик :) Надо будет попробовать так хранить крючки для вязания.
0
0
Відповісти
16 Cіч 2014, 20:14
А мне - табуретка очень!Мобильная такая, мне вечно на одном месте не сидится...
0
0
Відповісти
30 Тра 2014, 09:31
Спасибо за советы, пригодится
0
0
Відповісти
7 Cіч 2015, 11:21
Спасибо! Много читала подобных публикаций, везде идеи для отдельного кабинета в 100м2. А у Вас - реальные советы.
0
0
Відповісти
4 Гру 2015, 18:21
Просто здорово! Буду думать и я как применить.
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку