Українська
 
uah
грн

Як доглядати за декупажним виробами. Частина 2.

10 Лис 2013
Читати - Як доглядати за декупажним виробами. Частина 1.

Головне - основа

Але не тільки лакове покриття грає ключову роль у справі догляду за декупажним виробами. Важливо також пам′ятати про те, на якій основі зроблено декупаж. Якщо ви придбали виріб з МДФ, дерева або навіть картону, то його тим більше не можна піддавати впливу води. Якщо виріб має за основу метал, його тим більше не можна упускати. Якщо основа шкіряна - то не бажано розтягувати, зате можна трохи більше намочити.



А як же бруд?

Всім відомо, що пил з декупажних виробів можна стирати чистою вологою ганчіркою. Але що робити, якщо ви випадково виріб забруднили? У такому випадку можна акуратно стерти бруд м′яким миючим засобом типу Fairy. Якщо випадково пролили лак для нігтів на задекупаженний блокнот, то відразу хапайте ватний тампон і витирайте те, що ще не висохло. А те, що встигло висохнути акуратненько стирайте ватним диском, змоченим в засобі для зняття лаку. Дуже акуратненько.



Час - наш друг, час - наш ворог

З одного боку, чим раніше було зроблено виріб, тим краще він встиг висохнути. На такому виробі лакове покриття стає максимально міцним і твердим. Йому не страшні навіть легкі протирання спиртом і засобом для зняття лаку. За заявою виробників, лак повністю висихає через місяць. Але мій досвід говорить про те, що чим більше часу пройшло, тим покриття міцніше.

З іншого боку, лак все одно стирається. Особливо на ребрах і гранях. Тому, купуючи обробну дощечку, не тріть і не вичищайте її ребра, а беручись за купюрницю, особливо не налягайте на грані і кути. Це не означає, що виріб необхідно брати двома пальчиками за куточок і не використовувати за прямим призначенням, просто при стиранні пилу не варто особливо старатися саме на цих частинах.

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку