Українська
 
uah
грн

Як вибрати стілець ручної роботи?

1 Кві 2013


Стільці, для будь-якого приміщення, є річчю необхідною та функціональною. Стілець або крісло повинні бути практичними, зручними та красивими. Також, вони повинні відповідати вимогам нашого часу. Якими ж естетичними та ергономічними властивостями повинні володіти сучасні стільці ручної роботи та крісла? При виборі даного виду меблів слід керуватися декількома правилами, а саме: ширина сидіння має бути не менше 50 см, інакше, рівномірно розподілити навантаження тіла сидячого, буде просто неможливо. Ніжки виробу, на якому передбачається сидіти, повинні бути не більше чверті рісту середньої людини. Передня ж частина сидіння не припускає в своїй конструкції ніяких гострих елементів та кутів. Це допоможе уникнути всіляких травм при використанні.



Матеріали, з яких сьогодні виготовляються стільці та крісла дуже різноманітні: пластик, метал, камінь і, звичайно ж, дерево. Саме дерев′яні меблі створює затишок та теплу атмосферу в приміщенні. Меблі з різних порід дерев має різні характеристики та властивості. Стільці з ясена мають приємний золотистий колір, а завдяки своїй пластичності та гнучкості, ясен дозволяє виготовити гнуті меблі з гарною відшліфовування. Ідеальним матеріалом для виробництва як меблів в цілому, так і стільців з кріслами зокрема, здавна вважається дуб - адже його деревина, як ніяка інша підходить для цих цілей, завдяки деяким своїм властивостям. В першу чергу, це вологостійкість. Такі меблі, прослуживши довгі роки, не згниє та не розбухне від вологи. Також, дубова деревина легка в обробці, в порівнянні з іншими породами дерев, а меблі з неї найміцніші, що просто незамінне при виробництві крісел та стільців. Єдине, що може зупиняти покупця, який бажає придбати дубове крісло або стілець - це ціна вироби з цього чудесного матеріалу. Купити або замовити крісла та стільці ручної роботи з дуба не кожен може собі дозволити. Тополя та груша використовуються мебельниками рідше, але все ж зустрічаються.



Для тих, хто любить меблі, зроблену вручну, ярмарок «Скриня», може запропонувати цікаві зразки стільців і крісел. В першу чергу, це широкий вибір дитячих меблів - дитячі стільці з сосни, розписані акриловими фарбами, крісла - качалки, лаковані дитячі стільчики. Для дорослих, «Скриня» пропонує дерев′яні табурети ручної роботи, барні стільці з ясена, ковані лавки з дерев′яними сидіннями і багато іншого.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку