Українська
 
uah
грн

Лікувальний ефект рукоділля

5 Лют 2014
4


Рукоділлям захоплюються з різних причин: це і можливість відволіктися від сірих упорядкованих буднів і реалізувати свою креативну енергію, втілити в життя фантазії, і привід для приємного проведення часу з цікавими людьми за спільною справою, і джерело ексклюзивних, але порівняно доступних речей, які неможливо придбати на масовому ринку. Але мало хто знає, що від занять рукоділлям може бути і цілком реальний лікувальний ефект. Причому, на різних рівнях.



По-перше, це ефект психологічний. Багатьом тиха зосереджена робота допомагає заспокоїти нерви і відновити внутрішню гармонію. Особливо добре умиротворяє в′язання і вишивання - мабуть, не випадково воно користувалося популярністю серед жінок усіх станів протягом століть і до сих пір викликає інтерес наших сучасниць.

Але не менш корисними для психологічного здоров′я є і інші види рукоділля, адже головний секрет, по суті, - почуття задоволення від улюбленого заняття. Саме тому рукоділля і різні варіанти арт- терапії, наполегливо рекомендують при депресії і важких потрясіннях.

По-друге, багато видів рукоділля - це в своєму роді мануальна терапія. При заняттях рукоділлям, як правило, задіяна дрібна моторика і відбувається вплив на нервові закінчення, від чого свою чергу залежить функціонування всього організму.

Вважається, що різні види рукоділля сприятливо впливають на різні органи. Так, вишивання може зняти головний біль, допомогти при харчових розладах, проблемах з кровоносною, лімфатичною системами.



Шиття нормалізує ритм серця, внутрішньочерепний і артеріальний тиск.



Заняття макраме допомагає в боротьбі з сонливістю, при хворобах серця і нирок, знімає хвилювання, стрес.



Бісероплетіння навпаки лікує безсоння, допомагає з концентрацією уваги, а також може бути корисним при порушеннях обміну речовин і хронічних захворюваннях дихальних шляхів.



Зняти напругу, нервові тики, судоми, а також прискорити одужання при розтягуванні зв′язок допоможе випалювання або різьблення по дереву.



Заняття печворк можуть бути корисні при лихоманці, застуді, хвороби голосових зв′язок, а в′язання - при зубних і вушних болях, хворобах нервової системи та вестибулярного апарату, а також хронічних болях.



Зрозуміло, все це складно назвати суворим керівництвом до лікувальної терапії рукоділлям, швидше - ще один стимулом займатися улюбленим хобі. А здоров′я прибуде.
Коментарі
То-то меня на рукоделие потянуло, организм решил оздоровиться))) А еще читала, что занятие вышиванием, бисероплетением особенно полезно для женщин тем, что нормализует гормональный фон. Она девушка даже написала о том, что вышила картину бисером и забеременела))) Это конечно не панацея, но тоже как дополнительный стимул для занятия любимым делом. Особенно для родственников ОЧЕНЬ хороший аргумент)))
0
0
Відповісти
18 Кві 2014, 14:16
да :) что-то в этом есть. успокаивает и отвлекает от проблемных будней это точно.
0
0
Відповісти
UserNotExist
23 Гру 2014, 21:30
А из каких источников такие данные по лечебному эффекту рукоделия ? Интересно. Спасибо.
0
0
Відповісти
25 Лют 2015, 22:24
Спасибо,очень интересная статья. Для меня вязание действительно имеет лечебный эффект, проверено на себе!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку