Українська
 
uah
грн

Настінний органайзер для заміток і фотографій

13 Лип 2014
Про серце з фотографіями, нотатками і любовними посланнями ...
 
Кілька днів тому закінчила ось таку милу штуку, яка покликана тримати фотографії, замітки. Форма серця дає привід залишати замітки романтичного змісту, а фотографії, де закохана пара разом. Вийшло приємне доповнення до інтер′єру, яке при цьому ще й виконує корисні функції. У процесі зробила кілька фотографій, які сформувалися в простий МК.



Для МК знадобитися звичайна серветка з яскравим малюнком, прості дерев′яні прищіпки, біла фарба і лак на водній основі, бітум, моделюючий ніж, широкий пензель, круглогубці, шило, пасатижі, підвіски для прикраси і шматочок ланцюжка, дріт, клей для скрапбукінгу, штампи, які до душі і акриловий блок для штампів. Заздалегідь зробила заготовку з паперу для промальовування форми серця на картоні. До речі, картон використовувала спеціальний, для скрапу, але можна взяти і звичайний, той, що буде під рукою. Саме серце пофарбовано в рожевий колір, так що в список необхідних матеріалів додаємо червону або рожеву фарбу.



Прищіпки варто шліфувати наждачним папером. Нам потрібно зняти легкі нерівності, якщо вони є, тому можна взяти дуже дрібний наждачний папір, наприклад, «двохсотку». Потім поверхню потрібно протерти спиртом для знежирення і нанести білу фарбу на ту частину, на яку будемо клеїти малюнок. Далі я вирізала з серветки прямокутники відповідного розміру і розділила шари на три частини. Справа в тому, що кожна серветка складається з трьох шарів, і для декупажу необхідний тільки один шар: верхній, з малюнком. Поверхня дуже маленька тому можна не використовувати клей для декупажу, а відразу вологим пензлем приклеїти серветку до прищіпки. Після чого відразу покрити лаком, щоб закріпити результат. Коли поверхня висохне, акуратно проходимо по краях наждачним папером, щоб зняти зайві частини. У результаті виходять ось такі веселі різнокольорові прищіпки.



Тепер потрібно взяти картон і вирізати штук п′ять сердечок. Я використовувала моделюючий ніж, але можна використовувати і звичайні ножиці. Картон у мене був не щільний, звідси і кількість заготовок 5 штук. Для більшої надійності пройшла машинною строчкою по внутрішньому і зовнішньому периметру. Таким чином форма стала значно міцніше. Рожевою фарбою і шматочком паралона нанесла чотири шари фарби. Важливо дати просохнути кожному з них. Паралон, на відміну від кисті, створює дуже приємну текстуру. По краях пройшла бітумом, але можна використовувати і фарбу чорного або темно коричневого кольору. Правда фарба не лягати таким же тонким шаром, як бітум, а тому такого ж ефекту буде домогтися набагато важче.



Після того, як я вирізала ще одне сердечко, але трохи вужче, ніж всі попередні, нанесла на нього пігментними чорнилами за допомогою штампів троянди, метелики і романтичний напис. До речі, для штампів не обов′язково купувати акрилові блоки. Можна використовувати прозорий диск, який є в упаковках з дисками на велику кількість. Потім беремо клей для скрапбукінгу (або звичайний клей ПВА) і приклеюємо нашу форму до зворотної сторони роботи.





Мені здалося, що буде цікаво, якщо повісити в центрі яку небудь прикрасу. Хотілося використовувати щось простіше, але нічого не підходило. Тому я використовувала бірюзове сердечко з венеціанського скла. Приєднуємо конструкцію до форми. Шилом акуратно проробляємо дві дірочки. Нижня для кріплення підвіски, а верхня для гачка з дроту. Крючочек можна зробити будь-хто. Я вибрала найбільш часто використовуваний у виготовленні біжутерії варіант. Такий гачок можна зробити і під браслет. В даному випадку він зручний тим, що його можна повертати, а це спрощує кріплення сердечка на стіну.



Все! Готово! :)



Irina Shabash

P.S. Якщо вам сподобалося сердечко, ви можете купити його за собівартістю в моєму магазині.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку