Українська
 
uah
грн

Два слова про упаковку.

25 Лип 2014
9
Останнім часом багато думаю про упаковку своїх робіт, все - таки дуже важливо, щоб покупець, отримавши посилку і відкривши її, - ахнув від задоволення! Тому, хочу з вами поділитися своїм поглядом на упаковку робіт.

Я, загалом, нічого нового не відкрию, вже багато написано до мене. Я притримуюсь думки, що упаковка така ж важлива, як і сама робота. Часто, людина, замовляючи через інтернет виріб ручної роботи, купує частинку мрії, створений образ, модель, настрій, тому в очікуванні хай маленької, але казки. І ця казка, захоплення hand made має початися з упаковки.

Упаковка свого роду - продовження майстра, його відношення до покупця, та й до своїх робіт теж. Кожна річ серцем придумувалась, виношувалась, трепетно і відповідально втілювалась - а тут раз! і замотати в целофан.
Творчий підхід до упаковки - це своєрідна реклама, яку зразу не видно, але яка приводить потім покупців і робить їх поціновувачами наших робіт.

Інтернет пропонує безліч варіантів на будь який смак і гаманець. Упаковка не обов′язково має бути дорогою, проте має розповідати про нас, як майстрів.



Це можуть бути пакети, конверти для шарфів, одягу, коробки і коробочки різноманітних форм і видів, з прозорим верхом чи віконечком для книг, блокнотів, іграшок, прикрас і всього іншого.











Звісно, зі всіма бантиками і листочками до адресата посилка дійде дуже потріпаною, але ефективною і креативною її можна зробити, використовуючи цікавий кольоровий скотч, яскраве муліне, джгут, наклейки, різні надписи, відбитки чаєм, газетний папір, а за кордон мені подобається упаковка з українськими марками, як ідея.



Часто ручна робота замовляється як подарунок, тому можна запропонувати більш яскраву і стильну, більш індивідуальну упаковку.



Для себе я це питання вирішила поки таким способом - я використовую коробочки з крафткартону, два розміри я замовляю, а під великі валяні буси, або комплекти (буси і брошка) роблю сама. Під сумки і косметички шию хлопкові чохли.



Обов′язково додаю етикетку і візитку - маленьке привітання/подаруночок в стилі замовлення, кожному покупцю щось своє, але від чистого серця!

Чим упаковка є для Вас? Чи не забагато їй уваги? Буду рада прочитати Ваші думки!
Коментарі
31 Лип 2014, 15:59
Приємно було читати Ваш пост про пакування!
Погоджуюсь із тим, що упакування - своєрідна візитівка автора.
Я роблю коробочки із скрап паперу сама, для кращого транспортування використовую паперові наповнювачі. Невеликий подаруночок до замовлення підіймає настрій одразу і залишає приємне враження на довго!
0
0
Відповісти
31 Лип 2014, 21:17
Дякую, Ольга.
Я теж думала про наповнювач, але в мене в роботах часто використовується каміння, кришталь, і необхідно, щоб доїхало до адресата цілим. Мудрую, якби і вівцю з'їсти, і від вовка втекти:)
0
0
Відповісти
Магазин «НА КРЮЧКЕ»
21 Сер 2014, 10:24
Как по мне, то упаковка - это не только «визитка» и лицо автора, но и некая сказка, которую приятно постепенно открывать перед получением подарка. И именно это впечатление волшебства меня всегда завораживает!


Разумеется, если внутри не качественная работа, то никакая упаковка не спасет ))
0
0
Відповісти
21 Сер 2014, 21:26
Полностью с этим согласна!
0
0
Відповісти
16 Гру 2014, 09:27
Особо понравилась упаковка со стружкой, где бутылки)
Но ведь часто на саму упаковку может уйти времени не меньше, чем на изделие. Например, на http://www.ipapera.by/ можно найти интересные материалы для создания оригинальной упаковки в стиле hand made.
0
0
Відповісти
16 Гру 2014, 20:36
Илья, спасибо за ссылочку - красивый наполнитель! Правда, все в рублях:(
0
0
Відповісти
1 Гру 2016, 09:51
В мене такий товар, що потребуе надійної транспортної упаковки, навіть дерев'яні ящики я додатково пакую в картон. А милі приємності, серветочки, етикетки, бірочки, мотузочки, пакетики, так, все це обов'язково є))
0
0
Відповісти
Петрова Валентина
21 Гру 2019, 19:19
Уважаемые автор статьи и мастера-комментаторы, огромное вам спасибо за внимательное отношение к упаковке работ! Я думаю, согласятся многие покупатели - для нас важно, что красивая и эксклюзивная вещь еще и упакована достойно
0
0
Відповісти
Петрова Валентина
21 Гру 2019, 19:21
Причем соглашусь с автором - стоимость упаковки роли не играет. Пусть это будет даже вторсырье - лишь бы креативно и эстетично.
Никогда не забуду, как получила дизайнерские украшения одной очень талантливой девушки... В коробочке из-под тампаксов... Настолько неприятно было. Даже украшения носить не захотелось - все раздарила.
Ведь мы покупаем у вас не только красивые вещи, но и яркие эмоции, и ощущение уникальности
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку