Українська
 
uah
грн

Етап 1 - Купити шкіру

20 Лют 2016
1


Кілька років тому автор цього посту, начитавшись теоретичного матеріалу про різновиди шкіри і роботи з нею, твердо вирішив перейти до практики - в ті часи метою було пошиття крутецький дизайнерських сумок. Етап 1 - купити шкіру.
Що пропонує нам інтернет?

1. Назви шкіри (чепрак, велюр, сап′ян, спилок, спилок-велюр, шеврет, юфьть і т.д.)
2. Види дублення (рослинне, кілька видів хімічного і ще якісь)
3. Розкрої шкіри (тобто на яких частинах тіла ця шкіра знаходилась)
4. Товщина
5. Класифікації готової шкіри (взуттєва, меблева, підкладкова, сириця і т.д.)
6. Власні назви кожного підвиду шкіри

І ще багато різного. Інтернет в цьому випадку не скупий на інфу і поради.



При заводі Чинбар, що в Києві, є невеликий роздрібний магазин з досить непоганим вибором. Побродивши в ньому не менше години першою покупкою у мене стали дві нікудишні шкури - старі, не еластичні, з ушкодженою структурою. На перший погляд і не скажеш, але при роботі даються взнаки всі недоліки. Мабуть теоретичного матеріалу було замало.

Насправді якщо ви зважитеся спробувати себе в подібному ремеслі, - читати статті про те яких 100500 різновидів шкіри існує і яке їх застосування - справа остання. У будь-якому випадку вперше відвідавши шкіряний магазин ви будете почувати себе чужим на цьому святі життя. З розумним виглядом гуляючи по рядах і обмацуючи матеріал ваша покупка скоріше за все все-одно буде не вдалою. Ви можете навіть розчаруватися і кинути цю справу, подумавши що така кількість теоретичної інформації не відповідає поки що вашої мотивації.



Що ж вбиває ентузіазм початківця хендмейдера і як з цим боротися?

1. Визначтеся з напрямом, в якому буде використовуватися шкіра - від цього залежить не тільки товщина, як вважає багато хто.
2. У Тані сумка з класної шкіри, хочу таку ж - теж не правильний підхід. По-перше - завжди можна знайти краще. По-друге - якщо у Тані сумка з Китаю або Німеччини, то і шкіра звідти, таку ж знайти буває складно.
3. А ГОЛОВНЕ - попросіть допомоги. Не соромтеся здатися бездарем в очах продавця (як було в моєму випадку). Якщо ви поясните яка мета покупки - інформацією вас не обділять. Чому саме у продавця? Адже це вже на місці з наочними прикладами! Запам′ятається куди краще (особливо це стосується раніше згаданого магазину де працюють дуже милі і доброзичливі жінки).

Купили? А тепер їдьте додому і ріжте, щипайте, розтягуйте, малюйте - досвід тут прийде тільки з практикою.

А якщо що - звертайтеся. Завжди радий допомогти! :)
Коментарі
23 Чер 2016, 15:21
Здравствуйте! Очень заинтересовала ваша статья, особенно про кучи информации в интернете. Но меня интересует вот какой вопрос: где можно купить кожу для подшива валяных тапочек? Может вы располагаете такой информацией, подскажите пожалуйста. Ее еще называют спилок. Спасибо.
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку