Українська
 
uah
грн

Старкова Катерина: Я живу своїм хобі, це невід’ємна частина мого світу

16 Сер 2013
6
Раді познайомити вас зі ще однією надзвичайно талановитою майстринею Ярмарки - [u817].



Бліц-анкета

1. Рукодільний стаж - Саме ліпленням займаюся 2,5 року.

2. Стаж на порталі «Скриня» - Трохи менше року.

3. Якими техніками володієте? - Ліплення, декупаж, квілінг, в’язання, вишивання, шиття.

4. Основна техніка, в якій ви працюєте? - Ліплення.

5. Чи приймали участь у виставках? - Так.

6. Хендмейд для вас - хобі чи основне джерело доходу? - У першу чергу це хобі, але також і джерело доходу, поки не основний.

Розкажіть про себе.

Я дівчина з широким колом інтересів. Дуже люблю природу і спокійну мелодійну музику. Створювати різні речі своїми руками мені подобалося завжди, скільки себе пам’ятаю. Для мене це було цікавим варіантом проведення часу, але зайнятися яким-небудь видом рукоділля всерйоз я не планувала. Після школи вивчала веб-дизайн і передбачала, що в майбутньому моя робота буде пов’язана з створенням сайтів, але потім все склалося інакше.

За характером я доброзичливий, стриманий і вельми мовчазний чоловік, більше люблю слухати, ніж говорити. Дуже ціную дружбу і вдячна за те, що в моєму житті є справжні друзі, які залишаються близькими для мене людьми, навіть не дивлячись на кілометри розділяють нас відстаней.

Як ви почали займатися рукоділлям? Можете пригадати свій перший досвід?

Рукоділлям я займаюся з самого дитинства, тому згадати перший досвід проблематично. Пам’ятаю тільки, що в дитинстві я дуже захоплювалася пошиттям м’яких іграшок та одягу для своїх ляльок, а потім сфера моїх творчих занять початку потрошку розширюватися (аплікації з природних матеріалів, поробки їх картону, в’язання та ін.)


Що було головним стимулом для занять рукоділлям?

Я думаю, стимул необхідний тоді, коли потрібно виконати якусь не надто цікаву роботу, а моєму випадку мені завжди хотілося щось створювати своїми руками, втілювати в життя безліч своїх задумок, тому стимули для рукоділля мені не були потрібні. Крім того, в силу обставин, що склалися, більшу частину свого часу я проводила вдома, тому рукоділля дозволяло мені урізноманітнити своє дозвілля.

Звідки з’явилася ідея створювати саме такі прикраси? Хто найчастіше купує такі подарунки?

Кілька років тому випадково десь побачила фотографії прикрас з полімерної глини, які мене просто вразили своєю красою. А коли я дізналася, що все це можна зробити своїми руками, відразу почала вивчати інформації про необхідні матеріали і способи ліплення. Так як я дуже люблю квіти, в моїх прикрасах переважає квіткова тематика. Коло моїх покупців - це жінки широкої вікової категорії, які цінують індивідуальність. Нерідко прикраси купують чоловіки на подарунок для дівчини, сестри або мами.


 
Ви робите ескізи для прикрас або образи з’являються в процесі роботи?

Ескізи я роблю дуже рідко і найчастіше в тих випадках, коли потрібно виготовити прикраса для клієнтки за її індивідуальним замовленням і з урахуванням її побажань. А в інших випадках образи майбутніх виробів з’являються самі собою, в тому числі і в процесі роботи.



Де берете ідеї для своїх прикрас?

З усього, що мене оточує: будь-яка гілочка на дереві, квітка, дитина, колір фасаду будинку ... все, що завгодно може наштовхнути мене на нову задумку.



Ви відразу були налаштовані на те, щоб продавати свої роботи і заробляти на хендмейд?

Ні. Коли я тільки почала ліпити, спочатку мені було просто цікаво займатися цим у вільний від роботи час, а потім я зрозуміла, що вже просто не можу зупинитися, і через деякий час вирішила спробувати продавати свої роботи.



Яким ви бачите людину, яка купує ваші роботи? Який у нього характер, смаки, погляди на життя?

Я бачу його особистістю, що не приемлющей стандарти і шаблони, яка бажає виділитися на тлі інших, проявити свою індивідуальність. Це людина з позитивним поглядом на життя.

Чи буваєте таке, що вам складно розставатися зі своїми роботами?

Поки такого не траплялося. Мені приємно розлучатися з моїми роботами, знаючи, що комусь вони сподобалися, і особливо, коли я бачу радісну посмішку на обличчі покупця.



Що вас надихає - в житті, мистецтві? Як ви «закликаєте музу» і налаштовуєтеся на роботу?

Надихають гарні фільми, краса природи, спілкування з хорошими людьми, багато чого ... Просто намагаюся відгородитися від різного негативу, думати про щось хороше і приємне. А взагалі Муза мене покидає рідко, ми з нею практично нерозлучні подруги.

У вас є певний час, який ви приділяєте хендмейду або працюєте під настрій?

Рукоділлю я присвячую майже весь свій вільний час. Якщо я не ліплю, значить, я шию або займаюся ще якимось видом рукоділля.

Що побажаєте своїм колегам (або початківцям на подібному терені)?

У першу чергу, бажаю вірити в себе. Справа, якою ви займаєтеся, має приносити вам задоволення, бути «ліками» для душі. Пробуйте різні заняття, щоб знайти своє. Ну, і не забувайте про те, що перші спроби можуть не принести бажаного результату, не все виходить відразу, тому запасіться терпінням і не бійтеся невдач і критики (вона повинна сприйматися, як стимул для вдосконалення ваших умінь).
Коментарі
10 Тра 2014, 08:28
Дуже гарні роботи! Молодець! Успіхів у творчості!
0
0
Відповісти
4 Сер 2014, 11:06
Гарно. Успіхів та творчого натхнення.
0
0
Відповісти
UserNotExist
16 Cіч 2015, 19:35
Дуже цікаве інтерв,ю ! Дякую !
0
0
Відповісти
14 Кві 2015, 20:35
Дуже гарні роботи. Інтерв'ю наче сповідь. Бажаю творчих успіхів.
0
0
Відповісти
8 Лис 2015, 12:19
Спасибо за знакомство с прекрасным мастером!!!
0
0
Відповісти
8 Гру 2023, 02:04
Помню еще из ЖЖ и контакта. Рада встретить!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку