Українська
 
uah
грн

Догляд за дерев’яним посудом

27 Чер 2013
2
Сьогодні еко-стиль у великій пошані. Господині все частіше і частіше воліють придбати різні речі з натуральних матеріалів: лляні та ситцеві скатертини, плетені солом’яні килимки, дерев’яний посуд. І не з проста, адже посуд з дерева не тільки чудово виглядає, але ще й володіє різними корисними властивостями.

Чи знаєте ви, що дерево є абсолютно екологічно чистим матеріалом і в ньому зберігається атмосферний баланс. Наприклад, при зберіганні сипких продуктів можна не переживати про те, що вони відволожаться, так як дерево забирає зайву вологу. Продукти, що знаходяться в такому посуді не набудуть неприємного запаху.



Прикрасити свою кухню дерев’яним посудом це чудова ідея, але тут постає питання - а як правильно доглядати за дерев’яним начинням, щоб воно служило довго і радувало око?



Наші пращури досить успішно користувалися дерев’яним посудом протягом багатьох десятиліть. Точно так довго можуть радувати вироби з натуральної деревини і сучасних жителів великих міст. Для цього необхідно просто правильно доглядати за ними.

Пропонуємо вашій увазі кілька простих правил, які допоможуть вам надовго зберегти дерев’яний посуд у гарному стані.

1. Найголовніше правило догляду за дерев’яним посудом - заборона на миття в посудомийній машині. Тарілки від цього можуть стати шорсткими. Їсти з них буде вже не так приємно.

2. Так як дерево дуже швидко вбирає вологу, на його поверхні може з’явитися цвіль. Щоб цього уникнути, посуд після миття необхідно ретельно протирати рушником.

3. Один раз на місяць рекомендується протирати поверхню дерев’яного посуду горілкою або спиртом, що дозволить знищити шкідливу мікрофлору і запобігти появи неприємного запаху.

4. Якщо ж дерев’яний посуд все ж пахне цвіллю, то не біда. Просто додайте в гарячу воду трохи оцту і промийте її отриманим розчином.



5. Не зберігайте дерев’яний посуд біля умивальника. Краще розмістіть її в шафці або будь-якому іншому сухому місці. Дерево не любить високу вологість.



6. При частому використанні посуд може потемніти. Щоб відновити первісний колір дерева, ви можете протерти його перекисом водню. Після цього не забудьте обполоснути посуд теплою водою.
Коментарі
9 Жов 2013, 00:15
Перед першим застосуванням деревяну утвар (лопатки, ложки і т.д.) рекомендую покрити киплячою лляною олією. Лляна олія має бактерицидні властивості і збереже дерево від впливу вологи.
0
0
Відповісти
5 Тра 2015, 11:07
Так же можно использовать мала для деревянной посуды фирмы Rusrins (Англия)
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку