Українська
 
uah
грн

Обираємо бісер! Поради для любителів хенд мейд

9 Тра 2013
7
Незважаючи на багатотисячолітню історію виникнення бісеру - цей матеріал актуальний і сьогодні. Важко уявити собі будь-який рукодільний магазин чи ринок без мініатюрних скляних намистинок.
Зараз спостерігається надзвичайно широкий асортимент бісеру, проте слід бути вкрай обережному при виборі матеріалу.
Адже хороший матеріал - це запорука успіху та красивий виріб!



Якщо ви хочете придбати якісний бісер за помірними цінами, то мої поради для Вас:
1. Придивіться до форми бісеру: розміру та забарвлення. Чим рівніший бісер, - тим якісніший.
2. Потріть пакетик з бісером - якщо з середини він стає брудним та недостатньо прозорим, - краще такий бісер не купувати! Можна взяти кілька бісерин в долоню і потерти чи намочити водою.
3. Бісер з металізованим покриттям купуйте в спеціалізованих місцях продажу, де продавець може надати відповідний сертифікат якості. Це найбільш нестійке покриття! (див. малюнок)



4. Найстійкіший до обтирання та вицвітання є простий скляний бісер без внутрішнього покриття. Якщо він Вам підходить за гамою та якістю - можете сміливо брати.

5. Трубчастий циліндричний бісер, або рубка привертає не меншу увагу новачків, адже вона має особливий яскравий відблиск. Проте, рубка має гострі краї і перетирає нитку - тому підходьте до вибору цього матеріалу обережно, щоб виріб не розірвався. Її можна використовувати в бісерній флористиці, нанизуючи на проволку.



6. Кожен бісер має свою марку та виробника, - найякісніші - це японський (найдорожчий) та чеський бісер. Японський має широкі дірки, чеський - округлу форму. Іноді на ринку Вам можуть запропонувати так званий японський бісер за ціною, нижче від чеського. Це тайванський бісер, він менш якісний і має багато браку, як і китайський.

Бажаю успіхів і натхнення у творчості!
Коментарі
Момот Дана
4 Вер 2014, 21:22
-*-*-*-*-*клас-*-*-*-*
0
0
Відповісти
4 Вер 2014, 23:28
Приємно, що стаття не залишилась без уваги. Дякую*-*-*
0
0
Відповісти
3 Лют 2015, 20:49
Дякую за корисну статтю)))
0
0
Відповісти
9 Бер 2015, 16:09
Інна, дякую що відгукнулись! Рада бути корисною.
0
0
Відповісти
Р. Неля
25 Бер 2015, 22:19
Цікаво і пізнавально)))
0
0
Відповісти
13 Жов 2015, 16:47
Дякую за змістовну статтю! )
0
0
Відповісти
11 Лип 2016, 20:48
Щиро вдячна усім за коментарі. Пишіть тут свої спостереження та запитання (якщо є). Адже в принципі, інформацію перевірено на собі - особливо щодо металізованого бісеру. Беру тільки з покриттям PF (polished fire), він дещо стійкіший, ніж просто гальванізований.
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку