Українська
 
uah
грн

Як я роблю лялькову голову.

12 Сер 2014
5
Це мій майстер-клас з виготовлення лялькової голови. Народився він у процесі роботи над лялькою з метою отримати обличчя без шва посередині.

Для роботи нам потрібно: синтипон, синтепух, голка для валяння №38, трикотаж з хорошою розтяжкою в обидві сторони, капронова панчоха, нитки тілесного кольору для шиття, ножиці, голки для шиття.



З синтепону за допомогою голки для валяння формуємо овал середньої щільності і за розміром трохи менше голови, яку в результаті ми хочемо отримати. Намічаємо лінію очей. Скручуємо з синтепуха грудочку для носа і привалюємо її, починаючи трохи вище лінії очей. Поступово привалюємо з боків і знизу, формуючи крила носа і перенісся. Він повинен вийти досить щільним і пропорційно рівним, якщо іншого не вимагає задуманий нами образ. Носик повинен добре виступати над поверхнею овалу.









Далі привалюємо шматочки синтепуха на щічки, скачуємо і привалюємо валики для верхньої та нижньої губок, привалюємо підборіддя і лобик. Формуємо загальну форму обличчя, додаючи в потрібних місцях невеликі шматочки синтепуха. Звалюємо не надто щільно, щоб при обтягуванні вийшли м′які і плавні лінії обличчя.













Обтягуємо нашу головку капроновою панчохою, стягуючи і закріплюючи її на потилиці. Починаємо прошивати носик. Затягуємо нитку в голку удвічі з петелькою на кінці. Притримуючи носик за перенісся, проколюємо голкою в куточках крил носика і відразу повертаємося назад, закріпивши нитку в петельку. Прошиваємо перенісся на потрібну довжину і повертаємося назад до куточків крил. Прошиваємо сам носик. Далі робимо прошивки від внутрішніх куточків очей до куточків рота, при цьому формуємо ротик прокладанням нитки поверху.













Далі зверху обтягнутої капроном голови додаємо синтепух в потрібних місцях - це лобик, він вийшов занизьким, щічки, куточки рота і лінія рота, куточки очей, як би зм′якшуємо цим всі глибоко затягнуті точки і при цьому виправляємо те, що на наш погляд вийшло не таким як ми задумали для нашого образу. З трикотажу відрізаємо шматок для обтягування голови, розташовуємо його більшою тягучкою від підборіддя до лобика. Закріплюємо булавкою спочатку над лобиком, потім натягуємо і закріплюємо за підборіддям, потім за щоками, виходить закріплення трикотажу з чотирьох сторін. При цьому стежимо що б не було перекосу тканини. Потім натягуємо трикотаж між закріпленнями і робимо ще чотири. Після цього прошиваємо по колу, розправляючи складочки і заломи трикотажу. Після прошивки зайвий трикотаж обрізаємо.















Далі прошиваємо носик і ротик точно так, як ми прошивали по капрону.















Оформляємо потилицю зі шматочка капрону, залишаючи не зашитим місце для кріплення шиї.











Залишилося затонувати і розписати обличчя. Приємного всім пошиття. Якщо виникнуть питання, відповім з задоволенням.
Коментарі
6 Жов 2014, 15:00
Какая кропотливая работа! Вы как скульптор лепите:) Спасибо за знакомство с этой техникой!
0
0
Відповісти
14 Жов 2014, 09:14
Спасибо! Очень познавательно . Красивая мордашка получилась.
0
0
Відповісти
15 Жов 2014, 04:56
Татьяна, Марина, спасибо! Это и есть техника "скульптурный текстиль".
0
0
Відповісти
23 Гру 2014, 19:00
Спасибо за хороший МК)))
0
0
Відповісти
23 Гру 2014, 19:58
Инна, спасибо за отзыв.
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку