Українська
 
uah
грн

Персональна виставка художника Олексія Маркитана

Aдреса
вулиця Велика Морська, 58, Миколаїв, Миколаївська область, 54000
Миколаїв
Посилання
Контакти

0512 372 367

Захід закінчився
18 Чер 2024 - 18 Чер 2024
ID події:
1227092
#Виставки

18. 06. 2024 р. о 16 годині, до 65 – річчя від дня народження видатного миколаївського художника, члена НСХУ у Миколаївській області Олексія Віталійовича Маркитана, Миколаївський обласний художній музей імені В. В. Верещагіна запрошує друзів на відкриття персональної виставки митця «А човен пливе».

Миколаївцям та гостям міста представиться можливість поринути у дивовижний світ, який створював на своїх картинах художник Олексій Маркитан ( 18 червня1959 Миколаїв – 26 червня 2017 Миколаїв).

Його творчість – це класика вітчизняного мальовничого постмодернізму. Використовуючи художню мову українського іконопису, народного мистецтва та раннього Ренесансу, Олекію Маркитану вдалося знайти у живописі власний неповторний стиль, який відрізняється великою емоційною силою та пластичною виразностю. Переконатись в цьому ви, друзі, зможете на власні очі під час відвідування персональної виставки Олекія Віталійовича Маркитана.

Роботи Олексія Маркітана знаходяться у Національному художньому музеї (Київ), Національному художньому музеї (Одеса), Національній художній галереї (Львів), в Художньому музеї імені В.В. Верещагіна у Миколаєві, а також в приватних колекціях багатьох країн світу.

Миколаївський обласний художній музей імені В.В. Верещагіна на хвилі мистецтва, яке прославляє наших талановитих майстрів.

Карта проїзду
Повернутися до початку