Українська
 
uah
грн

Виставка творів Лесі Колосенко і Тараса Гіптенка «Вічний поклик»

Aдреса
вул. Хорива, 19-В
Київ
Посилання
Контакти

тел.: 097-98-22-783;
е-mail: olga.muzi4enko@yandex.ru

Вхід вільний
17 Лют 2014 - 10 Бер 2014
Захід закінчився
ID події:
413281
#Виставки

У столичному НЦНК «Музей Івана Гончара» до Різдвяних свят була представлена виставка творів Лесі Колосенко і Тараса Гіптенка «Вічний поклик». Їх витвори так зачарували киян та гостей міста, що, по закінченню, виставка отримала друге життя, помандрувавши до Центру Української Культури та Мистецтва.

Чарівні звірі й птахи, виплетені зі степового різнотрав’я, наповнені пахощами літа й волі – зазирнуть вам у очі і, можливо, повідають свої неймовірні історії. Вогнена Олениця, яка щоночі мчить у своєму леті на дискові місяця, могутній і чарівний звір Сімаргл, Вепр – захисник роду наших предків, жар-птиці в танці, золоті вужики і розлогі, щедрі Дідухи.

Добрі, теплі й затишні роботи справжньої майстрині, коло яких завжди в’ються діти, тягнуть руки до золотавих вужиків і ховаються під крилами розкішних павичів. Бо ж кожна скульптура, як маленький Всесвіт містить у собі вічні символи коловороту і точки опори.

Зв’язок Лесі Колосенко й Тараса Гіптенка з українською міфологією настільки сильний і органічний, що на виставці одразу відчувається велична простота, ліризм і правічна глибина давнього сакрального мистецтва.

Виставка «Вічний поклик» зачарує і Вас!

Карта проїзду
Повернутися до початку