Українська
 
uah
грн

«Країна Мрій» 5 - 6 липня 2014

Aдреса
парк Феофанія
Київ
Посилання
Контакти

producer.vopli@gmail.com

Організатор
Вхід:
200 uah
5 Лип 2014 - 6 Лип 2014
Захід закінчився
ID події:
421990
#Виставки

«Країна Мрій» – як модель майбутнього суспільства.

«Тепер все частіше чуємо такі думки, що події в Україні та і в цілому світі – це не просто загострення старих соціальних, політичних проблем, це не тільки агресія однієї країни до іншої. Знавці різних сфер психологи, політологи, містики, філософи стверджують, ніби зараз відбувається ломка, знищення старого світу і заміна старої моделі суспільства. Все це стає не життєздатним, і для того щоб вижити в наші буремні часи, нам потрібно запропонувати нову модель. Наразі постає питання самозбереження українського суспільства, бо якщо ми не знайдемо рішення прямо зараз, України як держави може не бути.

Я помітив, ще влітку 2004 року за півроку до першого майдану як ми створювали «Країну Мрій» і всі інші роки фестивалю, відчуття єдності, правдивості, справедливості, відкритості людей, та ейфорія й гармонія також повторювались і підсилювались на Майдані в 2004 та 2013 – 2014 роках. З’являється думка, може це і є рішення!? Відчуття правильності – не обманює! Можливо потрібно будувати об’єктивні висновки, виходячи з цього почуття? Спостерігаючі, як спонтанно формується подія, яка має складну форму і має багато автономних, але взаємодіючих між собою груп, під час дійства простір лишається чистим, незасміченимим, та і чистіше стає на душі. Заради чого ми прагнемо повернутись у ці часи, в цей стан, у ці відчуття? Можливо це і є нами намріяна парадигма!? Вірно пишуть мудрі книги: «Створити гармонійним світ зовнішній (читаєм світ матеріальний, економічний, політичний) можна тільки будуючи світ духовний, внутрішній (культурний)». Від емоційного, інтелектуального ідемо до дій і творення бажаних реалій, у такому прориві відбудеться «кристалізація» суспільства.

Тепер ми спостерігаємо таку громадську ініціативу: «Бойкотуємо російські товари», «Вимагаєм ще більше санкцій проти інтервентів», «Давайте у відповідь не пускати в країну російських артистів» та інше. Я вважаю, ця реакція людей є зрозумілою, але я би запропонував дещо інше: «Давайте купляти українські товари!», «Давайте слухати українську музику!», «Давайте захищати себе, підтримувати своє, рятувати своїх!». Нам треба «зцементуватись», щоб боротись і відстоювати свої права, державу, треба щоб було кому боротись і чим. Потрібно буквально «зліпити», збудувати країну заново.

Ми надаємо ідею, формуємо ідеологію, яка може захопити багатьох і запрошуємо до співучасті всіх хто має активний і конструктивний підхід, – і якимось дивним чином, починає жити суспільство, сам фестиваль. «Країна Мрій» має багато складових частин, багато з них – автономні, на які наші зусилля, як організаторів витрачаються в економному режимі. Ми запрошуємо людей до співпраці, і в нашому просторі наші однодумці натхненно розширюють і добудовують «Країну».

Можливо не випадково у цьому році ми знаходимо нові горизонти, мабуть вже назріли ці зміни. Я вважаю, що в наші складні часи треба продовжувати те, що ти робиш і робити це як найкраще. Те що гармонійно в культурному і духовному сенсі, те й буде актуальним і ефективним, буде працювати на спільну перемогу, перемогу не тільки України як політичного суб’єкту, а і світового суспільства.

Тому прямо зараз всіх запрошую до творчої ( і по факту соціальної ) співпраці. Кожен, хто потрапляє на теріторію «Країни Мрій» є співтворцем. Ми запроваджуємо механізм Спільні Кошти, даби відвідувачі мали можливість прямого впливу на організацію фестивалю та здійснювати персональні інвестиції. Детальніше Ви можете ознайомитись тут: http://dreamland.karabas.com Звернувшись до нас за адресою krainamriy2012@gmail.com ви можете запропонувати свій майданчик, свій напрямок і активність. Чекаємо на вашу ініціативу, креатив і просто поради.

В цьому році ми розширюємо наш простір і переходимо в парк «Феофанія». Збільшуємо кількість сцен і інтерактивних зон та традиційно відкриваємо нові імена артистів, які представляють різні куточки світу!

Цього року, на фестивалі «Країна Мрій» ви побачите та почуєте:
- Олег Скрипка та джаз-кабаре Забава ( французька програма )
- новий проект від гурту «Бумбокс» та Романа Гринківа ( Україна );
- гурт з ЮАР «TOUMAST»;
- Індійсько – Британський проект «KISSMET»;
- Серби «Earth Wheel Sky Band»,
- гурт «Перкалаба»,
- «The Вйо»,
- «Miazsz»(Польща),
- Кабаре-Бенд «Серебряная Свадьба»(Білорусь)
та багато інших.

Нововведення цьогорічного фестивалю:
- ми відкриваємо нову сцену, під назвою «Театр – Кабаре»;
- запроваджуємо «Обрядовий майданчик»
- електронний простір «Етно-Диско-Лаунж»
- виставки картин і фото
Також гостей столиці запрошуємо у наметове містечко.

Традиційно на фестивалі будуть:
«Велика Сцена», «Сцена Традиція» (раніше Під Стінами Лаври), алея майстрів, дитяча галявина, «Кобзарська Сцена», книжковий ярмарок, «Літературна Сцена», «Кримсько-татарська Сцена», «Місце Сили» (раніше алея здоров’я), майданчик Японського культурного центру, козацькі розваги, подіум «Етно Fashion».

І це ще не все. Брама «Країни Мрій» лишається відкритою.

Натхненно і солідарно з вами
Олег Скрипка.»

Організатори запрошують майстрів до співпраці.

Увага! Обов′язкова попередня реєстрація!

Вартість оренди:
Місце для торгівлі – 200 грн/м2
Намет – 50 грн/2 дні
Стіл та стілець – 50 грн/2 дні

Карта проїзду
Повернутися до початку