Українська
 
uah
грн

«Магія мистецького Полісся»

Aдреса
вул. Хорива, 19-В
Київ
Посилання
Контакти

тел.: 097-98-22-783;
е-mail: olga.muzi4enko@yandex.ru

Вхід вільний
22 Жов 2014 - 8 Лис 2014
Захід закінчився
ID події:
448468
#Виставки

Житомирське Полісся – унікальний край, де прадавня краса української природи та споконвічні традиції народної культури поєднуються в творчості сучасних митців. Завдяки цьому художнє середовище Житомирщини посідає виняткове місце в історії розвитку української культури, відображаючи в лише йому притаманному способі актуальні напрямки розвитку сучасного мистецтва.

Особливо це прослідковується в образотворчому мистецтві. Художники, яким волею долі випало творити в Житомирі, завжди вирізнялись своєю особливою манерою письма, міцним зв’язком своєї творчості з рідним краєм, а також щирою відкритістю до нових мистецьких тенденцій. До речі, в Житомирі з 1974 року діє художня школа, яка вважається однією з найкращих в Україні – серед її вихованців чимало талановитих митців.

У виставковому проекті «Магія мистецького Полісся» беруть участь 19 талановитих художників, знаних в Україні та далеко за її межами. Це Петро Богомаз, Микола Бутковський, Марина та Володимир Вербицькі, Юрій Дубінін, Євгенія Заблоцька, Світлана Зелена, Костянтин Камишний, Юрій Камишний, Юрій Каргаполов, Галина Касянчук, Микола Мальцев, Франц Осовський, Станіслав Петрашевський, Борис Портной, Олександр Слутковський, Юрій Супрунчук, Віктор Шкуринський, Віктор Шпаковський.

Особливістю виставки є не лише її регіональне спрямування, а й розмаїття тематики робіт. Це пейзажі Житомирщини, колорит поліського села, соковиті натюрморти, чудові портрети, абстракції та алегоричні образи, розмаїті сюжетні роботи й твори на релігійну тематику.

Щиро запрошуємо 22 жовтня о 18:00 побувати на презентації творчості талановитих житомирян, поспілкуватися з художниками та послухати чарівну поліську музику!

Карта проїзду
Повернутися до початку