Українська
 
uah
грн

Фестиваль майстрів народної творчості «Переяславський ярмарок»

Aдреса
Вул. Шевченка, 8, Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав»
Переяслав-Хмельницький
Посилання
Контакти

38 (04567) 5-41-03
niez.pereyaslav@gmail.com

Організатор
Вхід:
1530. uah
29 Вер 2018 - 3 Вер 2018
Захід закінчився
ID події:
896145
#Фестивалі

Традиційна культура і фольклор складають глибинну основу кожної національної культури, формуючи її самобутність на основі архаїчних джерел. Протягом століть народом формувалися культурні цінності, які дали витоки багатьом реаліям сьогодення, що і тепер збагачують наше життя. Здавна український народ славився своєю майстерністю та творчим підходом до оформлення побуту. Для продажу або обміну ремісничими виробами влаштовували ярмарок, на який з’їжджалися з усіх кутків України та з-за кордону.

Народна художня творчість у безмірі її проявів завжди була і є своєрідним ґрунтом для спілкування поколінь, тим невичерпним джерелом пізнання історії, звідки йдуть витоки професійного мистецтва. Пісня і танок, малюнок і розпис, різьблення і плетіння, ткацтво і вишивання з незапам’ятних часів органічно ввійшли в життя народу, втілюючи в собі його найвищі естетичні принципи, ідеали краси та добра, прагнення до прекрасного, витонченого, довершеного.

Влаштування ярмарку на території Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини, забудова якого копіює українське село кінця ХІХ поч. ХХ ст., створює атмосферу живої історії під час проведення фестивальної програми.

Учасниками Фестивалю можуть бути майстри народних ремесел, фольклорні колективи, будинки дитячої творчості, самобутні таланти.

До участі в концертній частині Фестивалю запрошуються колективи, що виконують народний, автентичний, сучасний український фольклорний матеріал, народні танці. На початковому етапі організації фестивалю оргкомітет відбирає учасників згідно поданих колективами заявок із вказаним репертуаром.

Організатори Фестивалю вважають за необхідне поряд із майстрами традиційних народних ремесел участь молодих майстрів, які представляють сучасні форми творчості й майстерності, з метою представлення продовження та відродження традицій у сучасному світі.

Оргкомітет Фестивалю не висуває вимог щодо видів народного ремесла та фольклору, запропонованих до участі, але рекомендує учасникам представити зразки, характерні для їхнього історико-етнографічного регіону.

Для участі у Фестивалі необхідно подати заявку до 1 вересня поточного року. Майстрам декоративно-ужиткового мистецтва, які бажають взяти участь у виставках-продажах, а також організації та проведенні майстер-класів, теж необхідно подати заявку до Оргкомітету фестивалю.

Підтвердження про участь у Фестивалі заявникам буде повідомлено організаторами в термін до 10 вересня поточного року.
Учасники Всеукраїнського фестивалю майстрів народної творчості «Переяславський ярмарок» будуть нагороджені дипломами.

Оргкомітет Фестивалю повідомляє, що до «Положення про проведення Всеукраїнського фестивалю майстрів народної творчості «Переяславський ярмарок»» внесені зміни: відбудеться нагородження переможців- володар Гран-прі, лауреати І, ІІ, ІІІ премії.

Карта проїзду
Повернутися до початку