Українська
 
uah
грн

Печворк (клаптикове шиття) - 8 листопада 2018 р. - 25 січня 2019 р.

Aдреса
Вул.В’ячевлава Чорновола, 26/2, к.1
Київ
Посилання
Контакти

050-236-05-09, 097-249-08-98

Вхід:
350. uah
8 Лис 2018 - 26 Лис 2018
Захід закінчився
ID події:
908846
#Майстер-класи

Печворк – шиття з клаптиків – старовинний напрям прикладного мистецтва. Ще в Давньому Єгипті, Персії, Африці, Індії та інших країнах було поширене виготовлення текстильних виробів з різнокольорових зшитих разом шматочків тканини. Не була винятком і Київська Русь. Збірка полотна з клаптиків, аплікації з тканини, стьобані вироби здавна існували незалежно один від одного у багатьох народів світу. Ймовірно, всюди, де людина працювала з тканиною, виникала необхідність використовувати обрізки і випади крою, і клаптикове шиття з′являлося в тому чи іншому вигляді.

На сьогодні це, здається, найвеселіший вид народної творчості. Якщо раніше його використовували в якості економії, не викидаючи залишки тканин від шиття суконь, сорочок, то сьогодні це один з популярних видів рукоділля.

У стилі печворк шиють не тільки ковдри, створюються красиві сумки, косметички, картини і навіть іграшки. Окремі майстрині застосовують клаптикове шиття в створенні ексклюзивного одягу вищого класу. Стиль печворк в нашому суспільстві – це затребуваний модний напрямок, що набирає обертів і шанувальників. Вироби в техніці клаптикового шиття цінуються дорого. Ще довгі десятиліття буде захоплювати кропітка праця рукодільниць, їх художній смак і терпіння, що вкладені у вироби приголомшливої краси.

Стиль печворк – знахідка не тільки для рукодільниць, але і для любителів неординарних речей. Цей напрямок знайшов своє застосування в різних сферах життя – у виготовленні одягу і взуття, в оформленні приміщень, у виробництві меблів і килимів.
Існує безліч технік, що використовуються в печворку. І на наших курсах ми пропонуємо вам ознайомитися з ними, а також розібратися з різними видами матеріалів для печворку, ну і пофантазувати, як можна включити клаптикове шиття в інтер’єр.

Проводить наші майстер-класи з клаптикового шиття Корольова Дар′я – професійний майстер клаптикового шиття, учасник зарубіжних і українських виставок печворка та різноманітних ярмарок рукоділля.

Карта проїзду
Повернутися до початку