Українська
 
uah
грн

Львівська приватна миловарня: миловаріння нагадує алхімію.

5 Сер 2014


Бліц-анкета

1. Ваш хендмейд-стаж - Займаюсь рукоділлям активно більше 5 років.

2. Стаж на порталі SKRYNYA.UA- Близько півтора року.

3. Якими техніками володієте? - Миловаріння, квілінг, декупаж, роблю зліпки дитячих ручок-ніжок.
4. Основна техніка , в якій ви працюєте? - Миловаріння.

5. Чи приймали участь у виставках? - Так, у кількох: Planeta Hand-Made, Deco Rush, LvivHandMade.

6. Хендмейд для вас - хобі чи основне джерело доходу? - Хоббі, котре переросло у бізнес.



Розкажіть про себе.

Мене звати Тетяна Чайковська ([u781]), фармацевт за освітою, мати двох дітей.



Як ви почали займатися миловарінням? Звідки з′явилася ідея зайнятися такою справою?

Перші миловарні експерименти почала заради створення натурального мила для своїх дітей-алергіків та для власних потреб. Ідею додаткового заробітку підкинув чоловік, який завжди був генератором різних ідей бізнесу і навіть один час мав сайт, де зібрав їх близько тисячі.



Хто найчастіше купує такі подарунки?

Наші потенційні клієнти - люди, що піклуються про власне здоров’я, небайдуже ставляться до охорони довкілля, вегетаріанці.



Можете назвати свої улюблені роботи?

Серед більш ніж 20 сортів різного мила при створенні дитячого відчуваю особливу гордість і натхнення, уявляючи як воно потрапляє у ванночки немовлят. Воно моє улюблене. Те ж саме стосується виготовлення копій дитячих ручок-ніжок: маленький зліпочок - щось неймовірне!







Чи буває таке, що вам складно розлучатися із своїми роботами?

Хоча процес створення мила ручної роботи може видатися доволі примітивним у порівнянні з іншими видами хенд-мейду, проте інколи важко розстатися з шматочком мила на створення якого ти чекаєш пів року, а той цілих 9 місяців.



Опишіть, будь ласка, коротко процес виготовлення мила ручної роботи.

Процес створення справжнього мила дуже захоплююче дійство, що нагадує чимось алхімію. Створення гідного рецепту передбачає прискіпливе перелопачування кількох Вікіпедій на різних мовах, спеціальної наукової літератури, перші проби для розуміння пропорційності складових, подальше незмінне змивання кількох невдалих кілограм у каналізаційну систему і лише тоді справа доходить до логічного «Еврика!». Тільки за таких передумов можна створити щось варте уваги у будь-якій справі.



У вас є певний час, який ви приділяєте хендмейду чи працюєте під настрій?

На початку моєї «мильної опери» я займалася цією справою близько двох годин на тиждень, чи по мірі закінчення наявного мила. Тепер з появою постійних клієнтів, продажами через українські та закордонні хенд-мейд портали та активною співпрацею з більш аніж двома десятками еко-крамниць вільного часу практично не залишається. Доводиться навіть «експлуатувати» потроху дітей в адекватному розумінні цього слова :) . Причому вони у свої 8 та 6 років відповідно (два хлопчики) уже висловлюють чіткі плани стати у майбутньому парфумерами (створювати власні парфуми) чи ще щось суміжне до косметики.



Що побажаєте своїм колегам (або початківцям на подібному терені)?

Бачачи зараз на різних фестивалях миловарів-початківців, котрим здається, що вони створили практично революційні шедеври і мила потрібно брати на виставку рівно стільки скільки дозволить підняти сила земного тяжіння (власний досвід :) ) і його обов’язково розбере захоплена публіка практично миттєво, згадую себе кілька років тому і хочу побажати їм терпіння, наснаги та віри у себе і тоді усе обов’язково вийде!

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку