Українська
 
uah
грн

Розробка схеми кольє (для початківців)

15 Тра 2016
Матеріали та інструменти:
• аркуш паперу в клітинку;
• олівець;
• кольорові олівці.

На аркуші паперу по клітинкам малюємо сітку із ромбів. Одне ребро ромба – 4 намистини. Сітка малюється з ліва на право, так само як і в′яжеться. В′язати можна і в зворотному напрямку, але для початківців зручніше з ліва на право, так як голка знаходиться в правій руці.

Після того, як бажана кількість ромбів намальована, можна за допомогою кольорових олівців зафарбувати кола в схемі відповідно до візерунку, який ви хочете отримати. Не потрібно малювати сітку таким розміром, яким буде готовий виріб. Достатньо розмітити частину візерунка і повторювати її. Така частинка називається рапорт.

У верхній частині схеми, там де виходить пів ромба, між верхніми намистинами ромбів розміщують 2 намистини. По перше, це дає змогу готовому виробу бути не прямим, а пологим півмісяцем, щоб гарно і рівно лягати в основі шиї. По друге, так зберігається пропорція – одне ребро ромба – 4 намистини (2 вершини плюс 2 намистини).

На схемі показано стрілочками куди рухається голка.



Хід роботи.

Для початку набираємо 18 намистин. Потім проводимо голку в сьому намистину і набираємо ще 5, проводимо в першу намистину. Далі за стрілками по схемі.



Як збільшувати і зменшувати кількість ромбів показано на схемі.

Для збільшення: набираємо 14 намистин, підрахунок йде від намистини, обведеної на схемі червоним. Проводимо голку в третю намистину із набраних 14. Набираємо ще 5 і далі за схемою.



Для зменшення: не дов′язуємо один ромб і від намистини, обведеної червоним, набираємо 8 намистин, щоб отримати ромб. Далі за схемою.



Готовий виріб зроблений за допомогою представленої схеми.

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку