Українська
 
uah
грн

Оберегі з мореного дубу

7 Тра 2023
Морений дуб - це дуб, який потрапив у воду на глибину від 7 до 14 метрів, пролежав там декількасот років і змінив свої властивості. Дерево набирає в себе оксид заліза, завдяки чому стає фактично процентів на 30 металом, та змінює колір від темно-сірого до майже чорного. При цьому це не однотонна дееревина! Кожен шмат має свою унікальну текстуру та історію.

І так потрапив мені в руки отакий шматочок дубу, віком понад 1000 років (в це число входить термін коли дуб ріс, термін, який вин пролежав у воді). Лежав він в мене мабуть неділі 3, я на нього дивився, та не знав що робити. Але час підсказав - в нас зараз йде війна, яку росіяни виправдоють тим, що ніби це їхні землі історично, і я вирішив вирізати тризуб - родовий знак князя Володимира, бо цей дуб з′явився на світ приблизно в той же час, коли і Київська Русь. Я поцікавився історією тризуба, і по одній із версій, він пишов від рун, і саме в такій інтерпритації я і виришив його зробити. Водночас зацікавившись іншими слов′янськими символами, які мали сакральний сенс для наших пращурів. Таким чином я вже мав план дії на весь цей шмат)

Все починається з ескізу, якщо у вас є художні навики - то ескіз можна намалювати і від руки. Особисто я деякі малюю від руки, а інші символи знаходжу в інтернеті, відкриваю на телефоні, кладу папір на екран і просто обвожу потрібне олівцем)

Так як дуб доволі темний і олівець на ньому видно тільки під деяіми кутами, - я клею на нього малярну стрічку і або малюю ескіз на ній, або вже на неї клею намальований на папірі ескіз. Для цього підійде звичайний ПВА.

Звісно, якщо користуватись ЧПУ - то можна отримати і більш якісний результат, але мій погляд на данному етапі такий - я роблю не просто прикраси, а оберегі, оберіг повинен мати в собі енергію, і ручна робота майстра вкладає в це, і так заряджене віками, дерево ще й енергію майстра. Тому я купив звичайний шкільний лобзик, і приступив до роботи) Пізніше дізнався що є спеціальний ювелірний лобзик, і я маю намір придбати такий в свій арсенал;





































Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку