Українська
 
uah
грн

Як доглядати за прикрасами з бісеру і де їх зберігати

30 Тра 2017
2

Ви володарка прикраси з бісеру, намистин і каменів, але не знаєте як правильно доглядати за нею і де зберігати?

Давайте разом поміркуємо над цим питанням.
Бісер - це скло, а скло боїться перепадів температур і ударів. Бісеринки можуть потріскатися. Звідси перші поради: не забувайте вироби на морозі, спеці або біля нагрівальних елементів і не кидайте прикраси на тверді поверхні (особливо з кришталевими намистинами або камінням).

Відомо, що скло - найбільш стійкий матеріал до хімічних впливів. Але бісер - це не чисте скло, а з домішками барвників та інших речовин. По-цьому, не зберігайте прикраси в зоні потрапляння прямих сонячних променів (навіть найякісніший бісер може змінити свій колір). Намагайтеся уникати попадання косметичних засобів на аксесуари (реакція може бути непередбачувана).

Вироби з бісеру не вимагають прання. Досить пройтися по них м`якою хусткою.

Якщо забруднення сильне і без водних процедур ніяк не обійтися, то наберіть теплої води в ємність, додайте трохи не агресивного миючого засобу (гель для душу, звичайне мило) і прополощіть виріб. Замочувати або терти не потрібно. Після добре промийте чистою теплою водою, промокніть махровим рушником. Сушити прикраси з бісеру необхідно тільки в розправленому вигляді при кімнатній температурі.

І взагалі зберігати такі прикраси слід завжди в розправленому вигляді, тому що волосінь або капронова нитка, на якій тримаються бісеринки, легко `запам`ятовує` всі вигини і заломи, а ось відновити форму потім дуже складно і не завжди можливо.



У інретнете зустрічаю багато цікавих ідей для зберігання прикрас. Все таке миле, гарне, зручне. Вироби доступні погляду і висять в правильних положеннях. Але для мене, як для майстра, що створює прикраси вже більше 18 років, відразу кидається в очі їх доступність для пилу і прямих сонячних променів. При такому зберіганні виріб швидше втратить свій первісний вигляд.

Подібними органайзерами зручно користуватися на виставках або ярмарках, а ось для тривалого і дбайливого зберігання бісерних аксесуарів я вважаю за краще використовувати шкатулки, скриньки, коробочки. Загалом все, що закривається.



В ідеалі для кожного виробу повинна бути своя коробочка, або відділення в якому воно може вільно розміститися в розправленому вигляді. Якщо такої можливості немає, то слід помістити кожен виріб в пакетик, а вже пакетики розкласти в скриньці. Це потрібно для того, щоб аксесуари не плуталися і не дряпали один одного.

Дотримуючись цих нескладних правил ви значно довше збережете свої прикраси в первісному вигляді і вони ще тривалий час будуть радувати вас і захоплювати оточуючих.

P.S. Сподіваюся, що я відповіла на всі ваші запитання, пов`язані зі зберіганням прикрас з бісеру, намистин і каменів. Але якщо такі залишилися - не соромтеся, запитуйте в коментарях!
Коментарі
4 Чер 2017, 20:28
Підскажіть, будь ласка, а як доглядати за сорочкою вишитою бісером в українському стилі? Боюся, що від частого прання будуть губитися бісеринки...
0
0
Відповісти
7 Лис 2019, 07:53
Тхабет Наталія: Добрий день. Прати тільки руками в холодній воді кімнатної температурі. Не терти. Не замачувати сорочку - сразу прати. Сильно не вижимати. Багато сорочок вишити не якісним муліне - тому може поліняти. Будьте обережні.рати тільки милом. Багато порошків дуже агресивні.
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку