Українська
 
uah
грн

Вітражний розпис дзеркала

15 Сер 2017
2
Майстер клас з вітражного розпису дзеркала.

Для роботи нам знадобиться:

1. Контур (у мене три кольори - зелений Decola, бронза Decola і червоний Marabu), фарба вітражна прозора Marabu GlassART - на основі розчинника. Про особливості контурів і фарб розповім наступного разу, щоб не перевантажувати зараз інформацією.

2. Ватні диски, ватні палички, паперові серветки, медичний спирт, зубочистка.

3. Ескіз, копіювальний папір, додаткове освітлення і, звичайно ж, дзеркало.



Перш за все потрібно підготувати малюнок. Намалювати самому або знайти в інтернеті.

Дзеркало добре протираємо ватним диском, змоченим спиртом. Протираємо так, щоб не залишалося розводів і, звичайно ж, пилу. Пил наш найстрашніший ворог. На дзеркалі можуть залишитися ворсинки від диска, їх можна прибрати за допомогою паперової серветки.

На дзеркалі маємо малюнок, під малюнок потрібно покласти копіювальний папір і обводимо малюнок олівцем.



Потім наносимо контур.



У мене контур для основного малюнка двох кольорів, тому я спочатку завдала зелений контур, потім червоний.



Тепер потрібно дати нашому контуру добре висохнути, Тільки після того, як контур висох, нам потрібно прибрати сліди копіювального паперу, це ми робимо за допомогою ватних паличок. Акуратно витираємо всі залишки копірки.

Тепер ми готові до нанесення фарби. Фарбу будемо наносити колір за кольором. У цій роботі я не змішувала кольору між собою. Спочатку завдала темно-зелену фарбу. Фарбу наношу за допомогою зубочистки (коли працюю з пензликом, то залишаються повітряні бульбашки, на цій фарбі вони важко прибираються, тому використовую зубочистку). Опускаю зубочистку в фарбу і крапелькою заливаю фарбу в, обведений контуром, ділянку. Розподіляємо фарбу так, щоб була заповнена вся ділянка. Фарбу потрібно наносити рівним шаром. Якщо її буде мало, то будуть залишатися лисини, якщо занадто багато, то фарба буде переливатися через контур.











І останній штрих. Малюємо контуром тичинки.



Наша робота готова. Накриваємо малюнок (я накриваю порожньою коробкою, відповідної за розміром) від пилу. Даємо фарбі висохнути. Marabu сохне близько доби. Потім наше дзеркало можна повісити.

І ще трохи фото















На цьому у мене все. Спасибі вам за витрачений час на читання мого майстер-класу. Сподіваюся на те, що він кому-небудь стане в нагоді.
Коментарі
24 Вер 2017, 14:29
Спасибо за интересный мастер класс
0
0
Відповісти
23 Лис 2017, 21:19
Прикольно!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку