Українська
 
uah
грн

Зігріваючий протизастудний бальзамчик своїми руками. Частина 2.

11 Лис 2016
Читати початок - Зігріваючий протизастудний бальзамчик своїми руками. Частина 1.

Миємо руки, протираємо їх спиртом. Дезінфікуємо спиртом баночку для бальзаму. Збризкуємо спиртом посуд, в якому будемо чаклувати наш бальзам. Для того щоб нічого не упустити - покладіть всі компоненти максимально зручно і на виду.

- Спочатку попрацюємо з твердими оліями і жиром. Відміряємо потрібну нам вагу олії ши (кокоса або какао) і відправляємо олії на парову баню на дуже маленькому вогні. Якщо ваги у вас немає - кладемо шматочок олії ши (кокоса або какао) в вогнетривку мірну склянку, ставимо на парову баню і по мірі відтавання олії дивимося потрібну нам вагу.

- Кладемо до твердих олій бджолиний віск (2%). Я б радила попередньо натерти його на дрібній тертці або дрібно нарізати - так він розчиниться швидше. Якщо немає ваги, то 3 г - це приблизно чайна ложка без гірки.

- До твердих олій аналогічним чином додаємо борсучий (норковий, гусячий) жир, а якщо їх немає - лляну олію (33% об′єму).

- Додаємо олію оливи (33%).

- Коли ми отримали всі олії в одній ємності - додаємо камфору (3%). Якщо у вас немає ваги, то - 1 ч.л. без гірки (!!!) вміщує приблизно 4 г.

- У мірний стаканчик відміряємо оливкову олію (30%), додаємо її до нашого зілля.

Далі стежте уважно щоб вогонь не був великим. Олії не повинні кипіти. При температурі вище 50% бджолиний віск почне активно плавитися. Постійно помішуйте суміш щоб камфора і віск повністю розчинилися.

Коли ви побачите, що у вас вийшла однорідна олійна суміш - знімайте посуд з парової бані. Ємність для вашого бальзаму вже повинна бути готова до заливання. Акуратно залийте бальзам і залиште його трохи остудитися, на хвилину. А потім - додайте ефірні олії: якщо у вас їх кілька - по 3 краплі, якщо одна - 10-12 крапель. Після додавання ефірних олій - перемішайте бальзам і прикрийте кришечкою, не закручуючи її.

Пройде до 10 хвилин - і протизастудний бальзам своїми руками готовий!



Цей бальзам, безумовно, не є самостійним засобом позбавлення від застуди, тим більше - не позиціоную його як лікарський засіб (!!!). Це - допоміжний натуральний бальзам, в основу якого входять рослинні олії, продукти бджільництва та ефірні олії, які мають легкий розігріваючий ефект і хороші як протизастудний засіб.

Даний засіб буде в допомогу при комплексному лікуванні застудних захворювань, а також - надасть хороший ароматерапевтичний ефект. Наносьте його при переохолодженні на ноги, після прийняття душу в якості зігріваючого засобу, на крила носа при застуді, розтирайте грудну клітку.

І пам\\′ятайте - при погіршенні здоров′я слід завжди звертатися до лікаря!

І наостанок про вартість такого бальзаму. Напишу ціни на складові такими, якими знаю їх я.
- Масло норкове - 13 грн за 30 мл;
- Олія оливи - 16 грн за 50 мл;
- Борсучий жир - 45 грн за 50 мл;
- Гусячий жир - 10 грн за 30 мл, 250 мл - можна купити за 70 гривень;
- Бджолиний віск - 20 гривень за 100 г;
- Камфора - 11 гривень за 10 г;
- Олія чайного дерева - 23 гривні за 10 мл.

Пам′ятайте, що на цю суму у вас вийде 5-7 бальзамів, а не один аптечний.

Сподіваюся, було цікаво та інформативно. :) До нових рецептів! Вдягайтесь тепліше!

Майстерня натуральної косметики LadyMarta.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку