Українська
 
uah
грн

Майстер клас: Кофр для іграшок

26 Вер 2017
2


Брязкальця, розвивайки, кубики, машинки, ляльки... Всіх не перелічити. Новий рік, день народження, просто... Стараннями батьків, родичів, друзів, друзів родичів в будинку іграшок стає більше. Дитина росте і іграшок стає все більше.

Для вирішення проблеми і концентрації іграшок в певному місці пропоную зшити кофр. Перевагою є перш за все бюджетність, низька витратна частина даного проекту. Використовувати можна підручні матеріали. Я вибрала простирадло. Для надання форми, жорсткості пропоную використовувати щільний флізелін, ідеальний варіант флізелін або дублерин для комірців чоловічих сорочок. Для верху кофра (кришка) виберіть прозорий або напівпрозору тюль. У мене залишок гардини. Шнур потрібної довжини, два фіксатора, мереживо або тасьма для обробки.

Отже, за роботу!

Беремо тканину, кроїмо кофр.
 
Необхідно розкроїти дно кофра дві деталі з основної тканини і одну деталь з підкладки тканини (флізелін, дублерин, інше). Для шаблону я використовувала блюдо потрібного діаметру. Далі кроїмо прямокутник з основної тканини. Розмір розраховуємо наступним чином: дві висоти кофра (верх вироби це згин тканини). Ширина дорівнює зовнішньому розміру дна плюс припуск на шов.







Беремо дві частини дна з основної тканини, складаємо виворіт до вивороту, між ними прокладаємо деталь з підкладки тканини (флізелін, дублерин, інше). Виконуємо стежку бажаного малюнку (у мене рядок по малюнку на тканині).







Зшиваємо (сточуємо) наш прямокутник, перегинаємо його навпіл, виконуємо стежку бажаного малюнка (у мене рядок по малюнку на тканині).
І зшиваємо (приточуємо) з дном кофра. Обробляємо шов зигзагом або на оверлоці.

Прикрашаємо кофр мереживом.









Виготовляємо ручки бажаної довжини і ширини.



У мене ширина заготовки 7 см, в готовому вигляді 3 см.
Довжина заготовки 60 см, в готовому вигляді 47 см.
Робимо розмітку на виробі і пришиваємо ручки.



З прозорої або напівпрозорої тканини кроїмо верхню частину кофра. Отримуємо прямокутник. Один довгий відріз обробляємо зигзагом або на оверлоці, два коротких зрізи підшиваємо на машинці або вручну, на другий довгий зріз прокладаємо машинний рядок і за допомогою шпильки простягаємо шнур, на кінчиках шнура зав`язуємо вузлики або встановлюємо фіксатори.



Кофр готовий.



Це мій перший майстер клас. Якщо в процесі читання або виготовлення виникнуть питання, задавайте. Відповім і додатково розповім, що буде незрозуміло.
Коментарі
19 Гру 2017, 01:37
Спасибо за мастер-класс!
0
0
Відповісти
13 Лют 2019, 08:31
хорошая идея! Спасибо!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку