Українська
 
uah
грн

Продаж хенд мейд: як фотографувати роботи

15 Кві 2013
7


Питання про фото є одним з ключових для успішних продажів хендмейд в інтернеті. Адже знімок - єдиний спосіб показати покупцеві, що робота якісна, унікальна і коштує запитуваних за неї грошей. Рівень фотографій відрізняє професіонала від кустаря, говорить про рівень майстра, його ставлення до роботи, те, наскільки він уважний до дрібниць.

Що найважливіше у фотографуванні робіт? Спробуємо висвітлити основні нюанси.

 

  • Звичайно, багато залежить від того, на який фотоапарат і в яких умовах знімають роботи. Втім, не варто думати, що без дорогої «зеркалки» затія з рукодільним фотосетом неодмінно прогорить - підійде і середнього рівня цифрова камера.




  • Для зйомок хендмейд дуже важливо правильне освітлення. Звичайно, краще всього підійде професійна студійна підсвітка, проте, ці умови здатний забезпечити собі далеко не кожен майстер. Тому знімати найкраще в денний час. Також потрібно стежити за тим, щоб на роботи не падала тінь або, навпаки, не було відблисків. Останнє в першу чергу стосується лакованих виробів, варто пам’ятати: їх не можна знімати зі спалахом




  • Дрібні вироби, а також деталі робіт, фактуру матеріалу варто знімати в режимі макрозйомки - інакше фото просто не вийде


  • Краще всього знімати роботи на світлому фоні, зверніть увагу на те, як його фактура перегукується з фактурою матеріалу, з якого зроблена робота. Ніяких сторонніх і випадкових речей на фото не повинно бути






  • Не забувайте про правильний антураж, якісь характерні дрібниці, які будуть супроводжувати роботу на фото. Створюйте композиції з вираженим настроєм, історії, в яких ваша річ буде головним героєм - тоді вона неодмінно прийдеться комусь до смаку і знайде свого покупця. Пам’ятайте - фото повинно стати продовженням хендмейд-легенди.




  • Фотографія повинна відображати основні якості роботи, на ній повинен чітко вгадуватися розмір речі, її забарвлення, малюнок візерунка.

  • Якщо робота досить велика, зніміть кілька планів, відобразіть найцікавіші деталі, фактуру матеріалу. По-можливості, покажіть на фото, наскільки акуратно зроблено виріб.


  • Використовуйте графічні редактори для того, щоб вирівняти кольори, освітлення на фотографіях, однак, не захоплюйтеся спецефектами. Знімок повинен виглядати натуралістично, а не показувати рівень володіння «фотошопом».


  • Фотографії роботи в різних ракурсах можна скомпонувати в цифровий колаж, доповнивши відповідним фоном.






Коментарі
UserNotExist
13 Гру 2014, 19:22
Дякую ! Я новачок - все цікаво.
0
0
Відповісти
13 Бер 2015, 13:57
Спасибо за статью.-иногда, плохое фото может "убить" даже прекрасно сделанную работу.
0
0
Відповісти
13 Кві 2016, 21:11
Спасибо за статью. Интересно и познавательно.
0
0
Відповісти
20 Кві 2016, 16:08
Спасибо! Учту :)
0
0
Відповісти
25 Кві 2016, 20:20
Дякую!
0
0
Відповісти
27 Тра 2016, 19:19
спасибо.
0
0
Відповісти
23 Бер 2020, 07:34
Дякую за поради!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку