Українська
 
uah
грн

Як вибрати мило ручної роботи для дитини. Чи все так безпечно? (1 частина)

7 Чер 2014


Обираєте мило дитині серед виробів ручної роботи? Хочу звернути увагу, що вибір цей не такий простий.

Серед речей для купання малюків, пропонованих приватними майстрами-миловарами, можна знайти як мінімум дві відмінності: 1-мило виготовлено з виробничої основи, 2-мило зварене з нуля. Але також є й інші нюанси, які важливо враховувати при покупці мила для свого чада, особливо для грудничка.



Наведу приклад на власних продуктах мого виробництва.

У моєму каталозі є мило для діток з різним складом і принципом виготовлення.

Є милко, зварене з нуля. Я вважаю його цілком безпечним для грудничків, так як в такому зразку немає шкідливих для здоров′я складових, мило зварене шляхом омилення жирів і лугу. Єдине, що важливо при цьому враховувати - це додавати або не додавати в мило ефірні масла, які мають властивості викликати алергію, або індивідуально не переносяться дитячим організмом.



Отже, грудничку можна купити мило зварене з нуля, при цьому в описі продукту має писатися: натрієві солі жирних кислот або NaOH жири рослинні або тваринні. Додатково в мило з нуля додаються корисні для дитячої шкіри молоко, відвари і настої, сухі трави, мед і ефірні масла. З останніми двома складовими теж потрібно акуратно, адже вони можуть бути алергенами.

Якщо малюкові не більше півроку краще обійтися милом без ефірних масел і меду, можна із заспокійливими травами і хвойними екстрактами (календула, м′ята, лаванда), які мають і протизапальні, зміцнюючі імунітет властивості.

Для дітлахів від півроку при купанні можна використовувати милко з ефірними маслами, але в помірній кількості. Якщо немає алергії на мед - можна купувати медове мило. Продукти бджільництва мають антисептичні властивості, так що користь від такого мила буде обов′язково.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку