Українська
 
uah
грн

Вибір шампуню, чи зайві компоненти в його складі Частина 1 з 4

22 Лип 2020
Доброго дня, я хочу не просто перерахувати компоненти, яких не повинно бути в шампуні, але поясню на прикладах, що вони роблять не так з волоссям і шкірою голови.

Як по мені інформація краще запам′ятовується, якщо є розуміння, що від чого залежить і чому так відбувається.

І для того, щоб зрозуміти чого в шампуні бути не повинно, потрібно зрозуміти, на що ж він здатний. Отже, завдяки доблесним маркетологам і потужній рекламній підтримці, шампунь позиціонується, як рішення для багатьох проблем, це і зміцнення волосся, збільшення їх густини, потовщення, живлення, боротьба з сивиною і з кінчиками, що січуться, а також боротьба з випадінням і стимуляції зростання.

Насправді він повинен просто мити. Завдання шампуню очистити волосся і шкіру голови від сала, залишків засобів з укладки, пилу, бруду і тому подібного. Це все, що він повинен робити та все на що здатний.

Переходимо до опису шкідливих інгредієнтів:

Розпочнемо з наявності у складі великої кількості рослинних екстрактів, які позиціонуються як загальнозміцнювальні, що посилюють зростання і густину волосся. Окрім неспроможності подібних обіцянок, екстракти можуть призвести до фарбування верхнього кутикулярного шару волосся, що особливо актуально для блондинок - після таких шампунів світле волосся може отримати дуже цікаві відтінки.

Не можу не зробити ліричний відступ на цю тему, якраз про екстракти в шампунях.

Років п′ять назад або біля того, коли я захоплювався миловарінням, варив мильну основу і робив з неї, у тому числі шампуні.

Я віддав свою продукцію на огляд блогерові при умові, що вона напише відгук після тестування, якщо їй сподобається.

Тижні через три ми з нею здзвонилися. Їй підійшов бальзам і мило для прання дитячих речей, але шампунь на мильній основі їй не підійшов.

Я вирішив з′ясувати який шампунь їй підходить і вона розповіла про аюрведичний шампунь з великою кількістю рослинних екстрактів. Ось він те нібито і рятує її волосся на ура.

Насправді ′вау ефект′ в тому шампуні був від високого вмісту зволожувальних компонентів, таких як гліцерин, бетаїн, натрій РСА, а також від декількох видів гідролізованих білків. Але уся увага в рекламі приділяється в основному органічним екстрактам і їх чудодійній дії

Я спробував заперечити, мол яка користь від екстрактів в шампуні, який проводить на голові ну хвилину від сили.

На що отримав відповідь. Ось саме тому виробник рекомендує підтримати цей шампунь на волоссі 5-10 хвилин, не бальзам або маску, а шампунь.

Треба розуміти, що екстрактів в шампуні значно менше, ніж ПАР, інакше він не митиме і не пінитиметься. Тобто в цьому випадку виробник або дистриб′ютор пропонує потримати волосся в розчині засобу що миє з метою оздоровлення.

Будь ласка, не слідуйте подібним рекомендаціям це безглуздо та і відгукнеться проблемами з волоссям і шкірою голови.

У другої частини статті повернемося до теми зайвих і непотрібних інгредієнтів, також є можливість переглянути відео.
Вибір шампуню, чи зайві компоненти в його складі. Частина 2 з 4
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку