
Інші статті
Поради

5255

8

2

730

1

1

4804

1

4341

1
В мене є така проблема... Поради щодо солоного тіста.

3 Бер 2015

6
Коли вперше робиш свої роботи, то дуже хочеться, щоб вони були майже ідеальними. На жаль це неможливо. Від помилок не застрахований ніхто. Тому відразу хочеться заспокоїти і порадити - йдіть вперед! Не складайте руки. Якщо ви уникнете перших помилок, то не зможете здобути майстерності. Тому, посміхніться своїм помилкам, і вперед!

(автор [u8821])
До мене звернулась дівчина з магазину для хобі. В неї така проблема: тісто після висихання стає крихким, ламким і має сірий колір. До того ж, коли вона ліпить з нього вироби, то тісто постійно прилипає до рук. Проблема ось в чому: вона додає занадто багато води, плюс борошно не дуже гарного ґатунку. Від цього якість виробів дуже низька. Проблема вирішується досить просто: в рівних пропорціях змішується сіль і борошно. Пам′ятайте про те, що сіль важча за борошно. Тому на 2 столові ложки солі треба додати 4 столові ложки борошна. Змішати і додати до тіста, ретельно вимісивши його на столі або дошці. Також можна додати трохи будівельного клею ПВА. Це додасть еластичності тісту і маленькі деталі майбутніх виробів будуть ліпитися легше.

(автор [u23593])
Взагалі рецептів солоного тіста дуже багато. В нього можна додавати і гліцерин, і сухий клей для шпалер, і будівельний ПВА, і жирний косметичний крем.
Щодо води, яку додають за рецептом, то тут теж у кожного своя рецептура: одні радять використовувати майже крижану воду, а інші - кімнатної температури. Я раджу додавати теплу воду, якщо ви додаєте сухий шпалерний клей. Так тісто буде краще замішуватись. В іншому - це тільки ваш індивідуальний смак.
Сушити вироби із солоного тіста можна теж по-різному. Одні сушать в духовці, хтось радить мікрохвилівку, а хтось - батарею опалення. Я не сушу вироби ані в духовці, ані в мікрохвилівці. Все сохне в природних умовах. Але тут є маленьких секрет: треба уникати протягів, бо виріб може потріскатися від перепаду температур. А коли є опалення, то можна сушити на батареях.

(автор [u23254])
Пробуйте, експериментуйте, звертайтеся за порадами!

(автор [u8821])
До мене звернулась дівчина з магазину для хобі. В неї така проблема: тісто після висихання стає крихким, ламким і має сірий колір. До того ж, коли вона ліпить з нього вироби, то тісто постійно прилипає до рук. Проблема ось в чому: вона додає занадто багато води, плюс борошно не дуже гарного ґатунку. Від цього якість виробів дуже низька. Проблема вирішується досить просто: в рівних пропорціях змішується сіль і борошно. Пам′ятайте про те, що сіль важча за борошно. Тому на 2 столові ложки солі треба додати 4 столові ложки борошна. Змішати і додати до тіста, ретельно вимісивши його на столі або дошці. Також можна додати трохи будівельного клею ПВА. Це додасть еластичності тісту і маленькі деталі майбутніх виробів будуть ліпитися легше.

(автор [u23593])
Взагалі рецептів солоного тіста дуже багато. В нього можна додавати і гліцерин, і сухий клей для шпалер, і будівельний ПВА, і жирний косметичний крем.
Щодо води, яку додають за рецептом, то тут теж у кожного своя рецептура: одні радять використовувати майже крижану воду, а інші - кімнатної температури. Я раджу додавати теплу воду, якщо ви додаєте сухий шпалерний клей. Так тісто буде краще замішуватись. В іншому - це тільки ваш індивідуальний смак.
Сушити вироби із солоного тіста можна теж по-різному. Одні сушать в духовці, хтось радить мікрохвилівку, а хтось - батарею опалення. Я не сушу вироби ані в духовці, ані в мікрохвилівці. Все сохне в природних умовах. Але тут є маленьких секрет: треба уникати протягів, бо виріб може потріскатися від перепаду температур. А коли є опалення, то можна сушити на батареях.

(автор [u23254])
Пробуйте, експериментуйте, звертайтеся за порадами!
Коментарі

6 Бер 2015, 16:19
Елена!Спасибо за советы-моя дочка очень любит лепить маленькие игрушки из "солёного теста".

0

0
Відповісти

6 Бер 2015, 18:06
Любава, пожалуйста! Если нужно будет рассказать что-то более подробно, то обращайтесь, всегда рада помочь!

0

0
Відповісти

14 Тра 2015, 08:24
Спасибо, очень полезная для меня и интересная статья, еще хочу спросить какими красками можно красить тесто? Я хочу получить бледно коричневый цвет

0

0
Відповісти

14 Тра 2015, 09:35
Алла, я обычно крашу тесто строительными колорами. Можно красить гуашью. Но при смешивании колоров цвет получается более насыщенный. Для получения бледно-коричневого нужно смешать два колора: белый и светло-коричневый. Тесто тщательно вымешать. При необходимости подмешать муку с солью. На две столовые ложки муки -- столовая ложка соли. Тесто не должно липнуть к рукам. Хорошего замеса и удачного дня!

0

0
Відповісти

15 Тра 2015, 13:09
Спасибо большое, Елена за совет, обязательно попробую что то сотворить)

0

0
Відповісти

15 Тра 2015, 15:56
Обязательно творите! Только помните, что окрашенное тесто должно вылежаться в холодильнике 2-3 дня. И срок годности у него около недели. Поэтому, если не планируете большой работы, то и теста лучше окрасить ровно столько, на сколько рассчитываете.

0

0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста
Увійдіть в систему