Українська
 
uah
грн

Вінок зі свіжої лаванди

10 Лип 2016
Літо - чудова пора в усіх відношеннях, але особливо воно цінується любителями садівництва ... І я, як один з них, використовую дари свого саду для декору свого будинку, а також використовую природні матеріали в своїх роботах.

Даний майстер-клас я присвячую лаванді - королеві свого саду. Хочу показати вам, як легко можна створити своїми руками чудовий інтер′єрний вінок.

Отже, нам знадобиться:

1. Основа для вінка. Це може бути основа з лози верби (як в моєму випадку), готова пінопластова основа, загорнута мішковиною, основа з дроту, загалом все те що має форму бублика! Обсяг вибирайте самі, в моєму випадку це 35 см по зовнішньому діаметру.
2. Свіжозрізана лаванда.
3. Джутовая мотузка (як варіант можна використовувати дріт).
4. Ножиці.

Отже, приступимо.

Для початку формуємо лаванду в невеликі букетики (розташуйте суцвіття таким чином, щоб вони були на різному рівні відносно один одного), якого обсягу вони будуть - виходьте із загальної кількості матеріалу, але занадто «тонесенькі» букетики зроблять вінок мало пишним. На вінок діаметром 35 см у мене пішло 14 штук. Обмотуємо кожен букетик мотузкою ближче до основи, щоб при формуванні вінка вони не розсипалися, але верхівка залишалася рухомою.

Хочу пояснити, до речі, чому краще брати свіжу лаванду. У сухому вигляді вона стає дуже крихкою і сильно осипається. При формуванні букетиків, як власне і самого вінка, вона може значно втратити свій привабливий вигляд ще до того, як ви закінчите роботу. У свіжому вигляді вона все ще еластична і добре піддається формуванню.

Для початку визначаємо у основи верх і робимо петельку, щоб згодом вінок можна було підвісити. Я її не робила, бо всі вінки вішаю на ручку від камінної заслінки, вона якраз у мене в потрібному місці! :)

Беремо перший букетик і прикладаємо його на основу ось таким ось чином:

 Далі, перш ніж примотати його до основи, злегка розподіліть верхівки віялом ось так:

 Наступний букетик накладаємо внахлест, перекриваючи кріплення попереднього.

Продовжуємо по колу:

Останні два букета необхідно акуратно завести під верхівку першого і, не поспішаючи, закріпити, щоб не обламати суцвіття.

Ось, власне, і готовий наш інтер′єрний вінок.

Якщо вас бентежить те, що видно кріплення з внутрішньої сторони вінка, їх легко можна задекорувати мохом, це додасть вінку ще більш природний вигляд. У продажу є навіть стрічка з уже наклеєним мохом, їм спочатку можна обмотати основу, а суцвіття кріпити зеленої дротом.

Я ж залишила як є, тому що сама джутова мотузка для мене, як елемент декору, дуже приваблива.
На додаток до вінка можна задекорувати, наприклад, свічки.




На цьому все, сподіваюся, було не нудно! :)
Дякую за увагу!
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку