Українська
 
uah
грн

Міні книга: МК.

24 Лип 2014
1
Люблю увагу до деталей. Під один з проектів захотілося зробити маленькі книжечки. Ідей багато, але ось один з варіантів.



Для сторінок взяла альбомні листи під акварель: красива текстура і підходяща щільність. Краї листа можна відразу обірвати під лінійку.



Чому обірвати? Тому що мені потрібні нерівні краї для сторіночок. Таким же чином «нарізаємо» сторінки (9 * 5 см). Листочки складаємо навпіл, а по краях проходимо пігментними чорнилами для скрпбукінга (коричневий колір). Якщо раптом чорнило потраплять не тільки на краї, не варто засмучуватися, для цієї роботи такі «промахи» тільки поліпшать ефект.



Для додавання вінтажного ефекту на першій сторінці буде текст листа. Тут використаний силіконовий штамп, але чорнило наносила тільки на частину поверхні штампа. Штамп може бути використаний будь-який. Головне, щоб вам подобався результат.



Збираємо листочки разом і робимо засічки ножем для паперу або іншим інструментом. Так швидше прошивати аркуші книги. Для прошивки в цьому випадку взяла тонку котушкову нитку. Але для інших книг використовувала нитку для джинсової тканини, вона набагато товстіша й щільніша. Красиво виглядає і нитка з блиском, але, по суті, вона буде видна всередині книги, тому головне, щоб вона узгоджувалася з кольором обкладинки. Зшиваємо листи та фіксуємо хвостики скотчем для скрапбукінгу.





Вирізаємо з щільного картону або двосторонньої паперу для скрапу обкладинку для книги (для тонкої 10,5 * 5 см, для товстої 11 * 5 см). З досвіду: з одного альбомного аркуша виходить 12 сторіночок і якщо поєднати їх всі разом, по виходить, що потрібен корінець в 1 см. Сторони обкладинки при цьому 5 см і 5 см. Для книги в 6 сторіночок знадобитися корінець в 0,5 см.



Для прикраси обкладинки можна використовувати різні способи. Я вирішила зробити на обкладинці тиснення у вигляді годинників. Для цього використовувала відповідну папку і машинку.



Далі провела злегка по поверхні безбарвними чорнилом для ембоссінга і присипала пудрою. Зайву пудру повернути в баночку, а поверхню прогріти спеціальним феном. Скажу відразу, що звичайний фен тут не підійде, тому що повітря повинне бути дуже гарячим.



Тепер потрібно вибрати стрічку. Для цієї книжки я взяла золотисту. Приклеюємо її спеціальним клеєм для скрапу (ПВА коробить папір) і після вклеюємо самі сторінки. Клей досить швидко просихає, тому вже через пару хвилин можна зав′язувати красивий бант. Корінець я прикрасила намистиною - підвіскою. Вона була з порожниною для страза, але я залила її золотистою фарбою, яка підійшла за кольором до стрічки.



Але варіантів для прикраси дуже багато. Головне, щоб вам подобалося. Робота з одного боку копітка, а з іншого - медитативна, тому допомагає розслабитися. :)





А ось і сам проект для якого були створені книжечки.





Над цією шафкою працювала досить довго, хотілося зробити її вінтажною, приділити увагу деталям.

На поличці є міні книги, де можна залишити записи та побажання або вносити яскраві події, які можна буде перечитати пізніше.



В пляшечці є 2 сувої: на одному штампик МРІЇ ЗБУВАЮТЬСЯ, а інший порожній і призначений для особистого побажання, якщо шафка буде подарунком.





Irina Shabash

P.S. Шафку можна придбати в магазині.
Коментарі
2 Бер 2016, 23:20
Краса :-)
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку