Українська
 
uah
грн

Ромашки із фоамірану. Частина 1.

24 Сер 2016
Вітаю вас, друзі та гості у домівці моїх робіт! Сьогодні хочу презентувати вам мій фото-майтер-клас із виготовлення сонячної квітки – ромашки. Ця квітка не видається складною на перший погляд, проте, природа вклала у її створення багато кропіткої, майже ювелірної праці, у чому ви неодмінно переконаєтеся, взявшись до створення ромашки із фоамірану.

Тож, якщо ви зацікавилися, до діла!

Для роботи нам знадобляться наступні матеріали:



1. Фоаміран трьох кольорів: білий, яскраво-жовтий та зелений, або оливковий.

2. Ножиці. Підійдуть будь-які, якими вам буде зручно вирізати дрібні деталі (канцелярські, швейні, манікюрні тощо). Особисто я використовую ножиці двох типів – канцелярські - для роботи із основними формами та манікюрні - для тонкої роботи із дрібними елементами.

3. Лінійка. Я використовую звичайну канцелярську лінійку.

4. Зубочистки, або дерев’яні шпажки. Не рекомендую використовувати жорсткі матеріали типу металевих, бо вони псуватимуть матеріал.

5. Праска. Я використовую дорожню праску через можливість розмістити її горизонтально, завдяки складній ручці. Завдяки цьому, елементи квітки під час їх теплової обробки не потрібно притримувати. Втім, зовсім не обов’язково спеціально купувати дорожню праску – чудово справиться із цією роботою і звичайна побутова праска, що має регулювання температури.

6. Клей. Клей зазвичай я використовую двох типів – гарячий (для спеціального пістолету) та секундний гель. Переваги та недоліки має кожен із цих варіантів і їх можна оцінити та обрати для себе найбільш підходящий варіант лише спробувавши та отримавши власний досвід. У цьому майстер-класі я використовуватиму гарячий клей.

7. Вологі серветки. Будь-які, які є у вас під рукою. Також їх можна замінити звичайною губкою, змочуючи її у воді.

8. Фарби. В принципі, фарби можуть використовуватись будь-які – від художнього акрилу до тіней із декоративної косметички. Найширше використовується художня суха та масляна пастелі. Я надаю перевагу масляній пастелі. Її нанесення потребує трохи більших зусиль, проте лягає на фоаміран вона рівніше і переходи між кольорами ніжніші. Крім того, у порівнянні із сухою пастеллю, масляна більш стійка до вологи, що має значення для збереження зовнішнього вигляду виробу. Для виготовлення ромашки нам потрібна буде фарба двох кольорів – помаранчевого та соковито-зеленого.

9. Картон. Картон необхідний для створення шаблону, за яким ми потім робитимемо викройки пелюсток.

10. Фігурний дирокол. Це, звичайно, не обов’язково, втім дуже полегшить роботу у разі, якщо квітів потрібно багато і їх буде розміщено так, що виднітиметься їх зворотна сторона. Будь-який потрібний елемент можна вирізати вручну, створивши шаблон з картону.

Матеріали підготували, тож – до роботи!

Читати наступну частину - Ромашка із фоамірану. Частина 2.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку