Українська
 
uah
грн

Друге життя улюбленої сумки

26 Cіч 2018
Кілька років тому я купила в магазині сумку своєї мрії - чорну, ′під крокодила′, на лаконічному сріблястому фермуарі з чорною ручкою. Сумочка була дуже нарядна, я її в принципі берегла, і на щодень не носила, але ось зберігала неправильно - в складеному навпіл вигляді. Звичайно, такого зберігання штучна шкіра не витримала і пішла тріщинами, чим далі, тим більше...



Розлучитися з улюбленою сумкою було важко, і тут мені прийшла в голову думка - як дати їй друге життя. У комплекті до цієї сумочці йшла довга ручка з такого ж ′крокодилового′ матеріалу - вона ніяк не постраждала від часу і зберегла свій розкішний вигляд. З цієї однієї довгої ручки вийшли дві відмінні сумочні ручки звичайної довжини. Крім цього, я вирізала шматок шкіри з центру сумки, який не постраждав при складанні і зберіг первинний стан. Цей шматочок надалі буде грати декоративну роль і гармонійно поєднуватися з ручками.



Далі прийшла черга вибору ниток для в′язання. Як на мій смак, для зимової сумки оптимально підійде пряжа середньої товщини (приблизно 250-300 м на 100 г) і спиці номер 3-3,5. Що стосується складу ниток, то чим більше в них вовни, тим краще буде носитися сумка, менше буде накачуватись, менше буде на неї налипати різних ворсинок.

Крім пряжі я докупила також підкладку, блискавку і маленький сріблястий декор для краси. :)



Сам процес в′язання сумки складається з декількох етапів.

1. Необхідно визначитися з розміром майбутньої сумки - наприклад, ширина 30 см і висота 35 см (люблю моделі, злегка витягнуті вертикально). Потім варто зв′язати пробний зразок обраним узором, щоб розрахувати кількість петель для створення полотна потрібної ширини. Я використовувала найпростіший і лаконічний візерунок - панчішну в′язку - щоб візерунок не відволікав увагу від декору сумки.

2. Зв′язавши два полотна 30х35 см, я розкроїла підкладку, нашила всередині неї три невеликі кишені (для ключів, смартфона і помади), пошила бічні частини і дно, а потім вшила звичайну чорну блискавку з красивою собачкою.

3. До в′язаних полотен спочатку пришила ручки (звичайною голкою, вручну, тонкою чорною ниткою, простим декоративним швом), потім на передній частині сумки таким же способом пришила той декоративний шматочок шкіри розміром приблизно 5х15 см, який заздалегідь вирізала зі старої сумки. В кінці прикріпила маленький сріблястий декорчик.

4. Зшила два полотна сумки, поки тільки з боків і по верхній частині, знову ж вручну. Міцно пришила підкладку з блискавкою - але тут вже працювала голкою-циганкою і використовувала ту ж нитку, що і для в′язання сумки. Причому, шов повинен бути на 1 см нижче краю в′язаного полотна і проходити по краю тасьми блискавки.

5. Останній крок - з′єднання нижніх частин в′язаних полотен, тобто обробка дна сумки. Я використовувала гачок і відрізану нитку, просто протягуючи її через кожну петлю складених разом половинок сумки.

Що вийшло - дивіться на фото.



Мені дуже подобається, сподіваюся і вам теж сподобається. А фермуар, що залишився, знадобиться на другу сумочку, яка вже в планах. :)
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку