Українська
 
uah
грн

Ромашка із фоамірану. Частина 3.

24 Сер 2016
Читати попередню частину - Ромашка із фоамірану. Частина 2.

Зараз наша серединка трохи подібна до маленької кульбабки, але якраз будемо це виправляти. Для цього ножицями (зручно використовувати манікюрні ножиці із загнутим носиком) зрізаємо по краю бахрому, формуючи плавний перехід висоти по всьому діаметру серединки. По центру також трішки підстригаємо бахрому по висоті та формуємо невеличку ложбинку. Після таких маніпуляцій, серединка матиме такий вигляд:





Для надання більшої реалістичності, трішки відтонуємо фарбами окремі частини деталі.



Для цього беремо вологу серветку (насправді, я розрізаю 1 серветку на 6-8 частин і використовую маленький шматочок) і наносимо на на її краєчок пастель помаранчевого кольору. Потім, помаранчевим краєчком серветки ніби протираємо зовнішню частину жовтої заготовки. Уникайте чітких ліній переходу кольорів для більшої природності.
Після тонування помаранчевою фарбою, серединка виглядатиме ось так:





Продовжуємо? Беремо шматочок чистої вологої серветки і аналогічно помаранчевому, наносимо на краєчок фарбу зеленого кольору. Зеленим кольором злегка відтоновуємо центр заготовки. Не забувайте, що переходи між усіма кольорами мають бути якомога плавнішими.

Готова серединка матиме ось такий вигляд:





А тепер час повернутися до наших пелюсток. Вмикаємо праску на режим близько 80 градусів і чекаємо, поки вона нагріється. Не забудьте вимкнути режим відпарювання та інші сучасні витребеньки. Лише нагрівання. Розміщуємо наш пелюстковий диск на нагрівальній площині праски на 4-5 секунд. Власне, ви просто візуально побачите, що час знімати пелюстки, коли вони почнуть дещо підкручуватись та по центру відходити від праски.

Це виглядатиме ось так:



Прогріли? Тоді знімаємо і розміщуємо на столі випуклим боком до верху. Зубочисткою акуратно промальовуємо фактуру кожної пелюстки, вдавлюючи, але не надто натискаючи, аби не зіпсувати заготовку. Пропрацьовуємо таким чином кожну пелюстку, після чого наш пелюстковий диск виглядатиме так:



Якщо окремі пелюстки під час нанесення фактури втратять свій вигин, його можна поновити. Для цього я використовую спеціальний силіконовий килимок і дерев’яну «бульку». Килимок можна замінити шматочком звичайного поролону, а бульку – будь чим, що має форму кульки, наприклад, намистиною, закріпленою на паличці із японського ресторану. Просто потрібно кулькою притиснути пелюстку на килимку і на секунду затримати, аби фоаміран «запам’ятав» форму.

У мене цей процес виглядає ось так:



Отже, наші два диски для кожної квітки готові?



Читати наступну частину - Ромашка із фоамірану. Частина 4.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку