Українська
 
uah
грн

Скрапбукінг для новачків

28 Бер 2017


Від багатьох початківців майстрів скрапбукінгу і кардмейкінга часто чую, що це ДУЖЕ дороге рукоділля. І тут виникає зустрічне запитання: а чи не самі ми його робимо таким? Наше невгамовне бажання вимагає все нових колекцій і дорогих інструментів.
Завжди рекомендую новачкам: не біжіть, а не скупайте все підряд. Навіщо вам купа інструментів, якщо ви ще на початку. А що якщо скрап це не ваше і не затягне?


Список інструментів без яких дійсно не обійтися:

1. Самовирівнюючийся килимок. Найкраще розміру А3. Ну, якщо ви не готові зіпсувати стіл і хочете рівний зріз паперу, то без нього ніяк.

2. Металева лінійка. Для чого вона потрібна? Різати папір. Ви ніколи, чуєте ніколи не відріжете папір рівно ножицями. Весь папір і картон нарізаються за допомогою лінійки. Чому не дерев`яна і не пластмасова, думаю теж зрозуміло, після декількох відрізів ваша лінійка стане хвилеподібна.

3. Ніж канцелярський, це третій брат для рівної нарізки паперу.

4. Паличка для биговки (спиця, гачок, стрижень від кулькової ручки, що не пише). Ось ви відрізали заготовку для листівки, тепер вам потрібно її скласти; якщо ви її спочатку не пробігуєте, то згин буде не акуратний з заломом.

5. Ножиці без них в скрапі теж нікуди, потрібні з різною довжиною лез. У скрапі використовуються різні висікання, які можна купити готові, а можна вирізати самому. Зараз у багатьох виробників є листи для вирізання. Ось для таких листів вам знадобляться звичайні манікюрні ножиці.

6. Шило. Необхідно для проколювання отворів.

7. Кусачки. Потрібні для того, щоб легко зламати лезо на канцелярські ножі або для обрізання дроту в квітів або гілочок.


Невеликий і найнеобхідніший набір інструментів, більша частина з яких є у вас вдома.

Натхнення Вам!
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку