Українська
 
uah
грн

Приємно познайомитися - його величність Фетр!

5 Сер 2016
Хочу поділитися з усіма інформацією про свій улюблений матеріал. Як тільки я познайомилася з фетром - відразу ж в нього «закохалася». Це воістину універсальний матеріал для творчості.



І так, трохи історії для загальної освіти.

Фетр (від французького «feutre», що в перекладі означає - войлок) - сорти войлока, що виготовляються з тонкого пуху кіз або кроликів, іноді хутра диких тварин та інших матеріалів.

Вовняний (натуральний) фетр традиційно застосовується для виготовлення головних уборів. Але, з недавнього часу цей прекрасний матеріал полюбився майстриням аксесуарів.

Вслід за ними фетр підкорив і серця майстрів дитячих іграшок.

За товщиною фетр буває різних розмірів, зазвичай від 1 мм до 5 мм.

Також, в залежності від висоти ворсинок, фетр може бути:
- Коротковорсовим;
- Довговорсовим;
- Замшевим;
- Велюровим.

Крім того, сучасний фетр може бути напівшерстяний (суміш вовни і віскози), бамбуковий (на основі бамбукового волокна з додаванням віскози), акриловий (з синтетичних волокон або переробленого пластику).



Догляд.

Невеликі забруднення можна видалити сухою щіткою, а різні плями виводять розчином нашатирю. Я ж даю пораду по догляду за своїми виробами - делікатне ручне прання в теплій воді з нейтральним милом або миючим засобом. Виріб не можна віджимати, лише злегка здавлюємо і даємо стекти воді, просушити на рушнику.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку