Українська
 
uah
грн

Як і для чого творить рукодільниця?

11 Вер 2017


Займаючись в`язанням сумок вже більше двох років, я постійно цікавлюся не тільки модними тенденціями від іменитих брендів, а й намагаюся стежити за тим, що створюють і продають мої колеги-умільці.

І ось, розглядаючи величезну кількість робіт, представлених на сторінках ярмарків хендмейд, я зловила себе на думці, що деякі вироби прямо таки заворожують мене. Ось дивлюся на вишитий бісером клатч і відчуваю похідні від нього флюїди краси і гармонії, які передалися від майстра його творінню. І, незважаючи на те, що особисто я не відношу себе до прихильниць клатчів і бісерної вишивки, ставлю «лайк» і відправляю цю дивну річ в «Вибране».



А буває і навпаки: начебто красива річ, дуже акуратно зроблена, і шви ідеально рівні, і фурнітура високої якості, але виникає стійке відчуття «фабричних», відсутності душі. Такі роботи формально залишаються в категорії «handmade», але немає в них індивідуальності, але ж саме за неї і цінується ручна робота.

Не знаю, хто як, а я беруся за створення кожної нової сумки тільки в пориві натхнення, тому в моїй колекції не так вже й багато робіт. До того ж деякі з них в`язалися для конкретних людей з урахуванням їх стилю і смаку, але неодмінно з моїм творчим підходом і гармонійним настроєм. Природно, що при такому розкладі я не можу похвалитися аншлагом продажів в своєму магазинчику)))



І так само природно, що для досягнення високих продажів багато майстрів нарощують асортимент своїх рукодільних товарів, роблячи ставку не на душевність кожної роботи, а на ритмічність виробництва. І такий підхід має право на існування, адже як би там не було, кожен майстер заслуговує похвали і визнання. А кожна куплена кимось річ - це не просто грошове відшкодування матеріальних і душевних витрат умільці. Для мене кожна продана сумка означає, що в цьому світі є хтось, чиє уявлення про красиву і стильну сумку збігається з моїм! І це дуже приємно!



Мені здається, однозначно відповісти на питання «Як і для чого творить рукодільниця?» Просто неможливо. Скільки майстрів - стільки й думок. Якщо ви зі мною згодні або навпаки - пропоную обговорити це питання в обговореннях)))
І приємного вам творчості!

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку