ua
 
Українська
 
uah
грн

Рецепт сирної паски

17 Бер 2013
1
Вітаю, дорогі відвідувачі нашої сторінки!
Багато господинь, що купили наші форми, просять у мене рецепт приготування сирної паски.

Я хочу запропонувати вашій увазі рецепт, узятий мною з сайту «Рецепти приготування смачних страв з фото», адаптований «під себе» і успішно випробуваний на радість всій родині.

***
Сирна паска (оригінальний рецепт з сайту):
- 1 кг сиру
- 0,5 л жирних вершків
- 300 грам хорошого вершкового масла
- 4 курячих жовтка
- 50 грам родзинок
- півсклянки різнокольорових цукатів
- 1 склянка цукру
- 1 пакетик ванільного цукру.

Сир замотати в марлю і поставити під прес на 6 годин, щоб прибрати зайву рідину.
Після цього кілька разів протерти сир через сито.
Половину вершків перемішати з жовтками.
Другу половину вершків підігріти на газу (не доводити до кипіння).
Коли вершки добре підігріються, додати вершки з жовтками.
Добре все перемішати.
Потримати на вогні ще 3 хвилини і зняти з вогню. Маса повинна загуснути.
Цукор та масло ретельно розтерти.
Родзинки обшпарити окропом та висушити.
Цукати нарізати кубиками.
У сир додати масляну масу, ванільний цукор та вершки.
Добре збити міксером, щоб вийшла пишна однорідна маса.
Додати цукати та родзинки. Перемішати.
Форму для паски застелити шматочком вологої марлі.
Утрамбувати в форму сир.
Покласти сир у формі в холодильник на 12 годин під прес.

А тепер про те, як я цей рецепт «пристосувала».
На одну паску (в нашій формі на 1 кг) можна взяти половинну порцію всіх продуктів.
Густі вершки та сир я купувала на ринку.
Сир я не протирала через сито (це - спорт сильних душею та тілом), а розтирала блендером (старим дідовським способом).
Мені здається, що якщо він не занадто мокрий, його можна попередньо не віджимати. Наскільки я пам′ятаю, у мене в результаті відокремилася приблизно столова ложка рідини.
Цукатів у мене було більше, ніж за рецептом.
Цукор я подрібнила в пудру, щоб його легше було розтирати з маслом.
Решта - за рецептом.
Коли я викладала сирну масу у форму, вона була досить рідка, але в холодильнику добре застигла.
Вийшло дуже смачно та красиво.

В Інтернеті можна знайти багато інших рецептів сирної паски, але мені сподобався саме цей - не зовсім примітивний, але все-таки здійснимий.

Коли деталі форми намокнуть, вони можуть трохи вигнутися. Не турбуйтеся, це нормально.
Після того, як паска буде готова, форму треба обережно розібрати (витягши шкантики), промити теплою водою, знову призібрати її та сушити в зібраному стані (не на батареї), щоб вона не деформувалася в процесі сушіння. Потім форму можна знову розібрати та скласти в коробочку.

Щодо того, чи потрібно чимось просочувати форму перед використанням, я можу сказати, що це питання особистих уподобань.
Я нічим не просочувала, і форма після застосування зберегла і зовнішній вигляд, і функціональність. Сир в процесі приготування паски не прилипав до стінок форми, тому що вона була вистелена вологою марлею (волога марля м′якше, ніж суха, і краще заповнює рельєф).
Деякі люди вважають за краще спочатку просочити форму лляною олією. Не знаю, чи є в цьому сенс, але впевнена, що форма від цього не зіпсується. Однак я чула, що через деякий час олія може почати трохи гірчити.

Ну от, власне, і все. Сподіваюся, Вам сподобається і процес, і результат.

Дорогі друзі! Давайте постараємося в вихорі передсвяткової суєти не забути про суть цього Великого Свята, про те, що справжня паска - це Господь Ісус Христос, Який пролив свою кров, який віддав своє життя, щоб ми могли жити чистої, красивою, вільною, повноцінним життям!

«Бо так полюбив Бог світ, що віддав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне. Бо Бог не послав Свого Сина на світ, щоб Він світ засудив, але щоб світ спасся через Нього.»
(Євангеліє від Івана, 3 розділ, 16-17 вірші)

«Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас,
коли ми були ще грішниками.»
(Послання до Римлян, 5 розділ, 8 вірш)

«Він гріхи наші Сам возніс тілом Своїм на дерево, щоб ми вмерли для гріхів, жили для правди: ранами Його ви зцілилися.»
(1-е Послання Петра, 2 розділ, 24 вірш)

«Позбавтеся від старої закваски, щоб вам бути новим, прісним тестом, яким ви повинні бути. Адже наш великодній Aгнец - Христос вже принесений у жертву. Тож давайте будемо святкувати не зі старою закваскою порочності і зла, а з прісним хлібом чистоти й істини.»
(1-е Послання до Коринтян, глава 5, вірші 7-8, Сучасний переклад)

Хай благословить Господь вас і всіх, кого ви любите!

З найкращими побажаннями
- Віра Кудрявцева

Коментарі
7 Кві 2013, 14:17
Благословений Божьих вам, дорогие, - во всяком начинании, пути и достижении!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Будь ласка Увійдіть в систему, щоб продовжити...
Повернутися до початку
Завантаження...