Українська
 
uah
грн

Вішалка-ключниця `Осінній вальс`: частина І

14 Жов 2017


Дозвольте представити вашій увазі майстер-клас з декупажу вішалки - ключниці `Осінній вальс`. Коли дивлюся на цю картинку, на думку спадають рядки з відомої пісні А.Розембаума. `На килимі з жовтого листя в сукні простій, з подарованого вітром крепдешину, танцювала в підворітті Осінь вальс-бостон...`



Для роботи нам знадобляться: заготівля ключниці з фанери, лазерна роздруківка, будівельні водні морилки (дуб, мокко і палісандр), акрилова база С (основа для коллеровкі, безбарвна), клей для декупажу Mod Podge, білий грунт Tury, акриловий глянцевий лак Kiva, клей для потали, листова поталу (срібло і мідь), шелак, акрилові фарби (умбра палена, чорна і два відтінки бронза), медіум 868 (для перетікають ефектів), пластиковий трафарет у вигляді листочка, кисті, губки, мастихін, малярний скотч, файл, валик, наждачна губка, ватні палички.



Робота буде проходити в два етапи: перший - багатошарове обкурення, другий - золочення об`ємного трафаретного візерунка і вживлення лазерної роздруківки в поталу. Отже, приступимо...



Для початку необхідно обробити наждачною губкою заготовку, для того, щоб морилка краще проникала в шари дерева. Шліфуємо з обох сторін, не забуваємо про рамочку.



Відзначаємо місце під мотив і обмежуємо його малярським скотчем.



Беремо клей для декупажу Mod Podge, за допомогою мастихина наносимо його через трафарет у вигляді листа на верхню частину ключниці. Цей клей досить густий, добре тримає форму, не розтікається.



Сушимо природним способом. Трафаретний малюнок повинен стати прозорим.



Далі приступаємо до морення. Беремо найсвітлішу морилку, в нашому випадку - дуб.



Щетинним пензлем наносимо на заготовку уздовж волокон. Не забуваємо про рамку і зворотний бік.



Добре просушуємо. Беремо акрилову базу С і морилку більш темного відтінку. У нашому випадку - змішуємо мокко і палісандр.



І з широкою щетиною кистю наносимо на заготовку спочатку акрилову базу С.



Не чекаючи висихання, покриваємо сумішшю морилок. Акрилова база не дає світлій і темній морилці перемішатися і останній вбратися в деревину.



Беремо ватяні палички і починаємо «малювати» деревний візерунок на заготівлі, стираючи верхню морилку і оголюючи шар нижньої.



Добре просушуємо і покриваємо двома шарами акрилового глянсового лаку. Цей спосіб я підгледіла у Наталії Рідної, але злегка його змінила.
На цьому перший етап закінчений.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку