Українська
 
uah
грн

Коли з′явилися найперші валентинки?

7 Бер 2013


Не так далеко той день, який закохані вважають своїм по праву. Пройде небагато часу і наше життя наповнять листівки-сердечка. Люблячий чоловік чекає це свято, як найголовніший у своєму житті, намагаючись щоразу придумати свій оригінальний спосіб виразити почуття. При цьому рідко хто замислюється про довгу низку подій, в результаті яких валентинка знайшла свій сучасний вигляд.

Закохані завжди обмінювалися ніжними посланнями, але одним з перших основоположників валентинок вважається герцог Орлеанський, який направляв любовні послання своїй дружині ще в 1415 році. Досить старою є валентинка, що датується 1477 роком. Вона була викуплена у однієї сім′ї британської бібліотекою, в архівах якої і зберігалася багато років. В ті часи листівки для закоханих представляли собою любовне послання з зображенням лицаря і амура, пронизує його серце.



Сімнадцяте століття також не відрізняється особливою різноманітністю валентинок, які були схожі на своїх попередників. Але вже в 19 столітті світ побачив першу комерційну листівку. Її ідея була максимально простою, але припала до душі всім закоханим своєю новизною. Задоволення це було не з дешевих: на красивій папері було майстерно вимальовано любовне послання, а все це прикрашала атласна стрічка або мереживо. Цю манеру виконання зберегли і понині валентинки ручної роботи. Додатково такі шедеври прикрашалися закоханими парами, купідоном, сердечками за допомогою срібної або золотої фарби. У тому ж столітті з′явилися механічні валентинки. Фігурки, що прикрашали їх, могли рухатися або піднімалися при відкриванні.

Час не стоїть на місці, і кожен раз закохані прагнуть створити оригінальні валентинки своїми руками.




Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку