Українська
 
uah
грн

Містична графіка гелевих ручок. Авторська техніка графіки для кожного!

21 Жов 2017
У техніці «Містична графіка гелевих ручок» картина створюється з елементарних форм і ліній. Прості форми, які є основою зображення, це коло, квадрат, трикутник, спіраль, лист створюють можливість малювати їх будь-якій людині, незалежно від його художнього досвіду таланту і здібностей. Розмір їх 3-5 мм.

Дуже багато людей хотіли б малювати, але не знають як це робити і з чого почати. Існує безліч курсів, які навчають техніці малювання, але чи можна малювати зовсім без досвіду. І чи можна таким способом створити картину, графічний малюнок, які будуть цікаві глядачам, будуть привертати увагу?

Секрет полягає не в художній майстерності, а в нашому внутрішньому стані, коли ми малюємо. Точно так само як графолог може визначити настрій і характер людини по почерку, наш внутрішній стан відбивається на плавності ліній, чіткості штрихів і в цілому на якості картини. Спокійне і медитативний стан - є запорука якісної і натхненною картини або графічної роботи.

Секрет полягає в простих формах з яких створюється картина. Якщо в процесі малювання ми стикаємося з нерозв`язним завданням, яку не можемо виконати, то ми розчаровуємося і випадаємо з процесу, а це, в свою чергу, не кращим чином відбивається на картині. Елементарні форми може малювати будь-яка людина крок за кроком, головне не переривати процесу і саме це робить картину завершеною і гідною.

Безперервний процес малювання, заспокоює нашу свідомість, що власне і необхідно, щоб отримати графічну роботу або картину високої якості.
З іншого боку спокій - це терапевтичний ефект медитативного малювання.
Медитативний малювання - це стан, коли ви тотально в процесі. Це може бути велика захопленість процесом, азарт, інтерес.

Але елементарних форм для малювання мало. Щоб отримати картину треба мати сюжет, треба представляти як ці форми об′єднати. Це буває складно для початківців. Тому я використовую сюжетні схеми або шаблони з яких можна починати малювання і пропоную їх усім, хто починає малювати в моїй техніці. Вони є у моїй книзі.

Схеми потрібні для того, щоб не мати сумнівів, коли Ви починаєте малювати. Сумніви руйнують процес. Разом з тим, маючи готову схему ми можемо почати творити, розслабитися і ні про що не думати.
Потім, в процесі малювання це робити вже легше, використовуючи все той же метод «крок за кроком».

У процесі малювання, ми припиняємо наші думки за рахунок того що малюємо. В результаті можуть виникати абсолютно нові ідеї, нові форми, які можуть тут же знайти втілення в картині.

Картину треба завершувати. Найпростіший критерій - це заповнення робочого аркуша елементами, звичайно, відповідно до композиції і сюжетом. Коли картина закінчена, їй можна дати назву.



І пам`ятайте, що будь-яка картина створюється з найелементарніших форм!

Графічні роботи в цій техніці дивіться на моїй сторінці на цьому сайті.

Гарного Вам творчості!

З повагою, Дмитро Рибін (Київ, Україна)


#Навчання #малювання #графіка #гелеваручка #чорнобіла
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку