Українська
 
uah
грн

Підказки для замовлення в′язаних виробів

29 Кві 2021
Чи ви колись бачили, як майстриня в′яже вироби? Адже ми отримуємо вже готову річ, приміряємо її, уявляємо, з чим носитимемо. Та повернімося трохи назад.

Найбільша складність у виконанні в′язаних речей на замовлення полягає в тому, що не всі майстрині і покупці можуть подумки уявити кінцевий результат. Обраний відтінок, вид пряжі, розмір; відповідність зовнішності і стилю замовниці — усе це значно впливає на задоволеність готовим виробом.
Звичайно, чим детальніше описане завдання, тим імовірніше, що зрештою зрадіють обидві сторони.
Спілкуючись із замовницями, я як майстриня звертаю увагу на такі моменти.

Правильне зняття мірок.
Зазвичай ті, хто в′яже, знають, які саме параметри знадобляться їм для створення виробу. І можуть пояснити клієнтам, як зняти мірки.

Колірний тип.
Важливо підібрати виграшні відтінки. Наприклад, особам із низьким колірним контрастом (колір волосся і колір очей дуже близькі) я радила б вибирати нейтральні відтінки, щоб одяг «не перебивав» їхню зовнішність. Детальніше — Як визначити базовий колірний тип зовнішності

Стиль і склад гардероба.
Якщо очікуваний виріб поєднуватиметься принаймні з трьома-чотирма вже наявними предметами одягу, успіх гарантований. Щоб скласти уявлення про це, знадобиться ескіз. Чудово, якщо майстриня може його надати.

Референс («хочу такий, але з перламутровими ґудзиками»).
У жодному разі не зрозумійте під цим копіювання чужих виробів. Просто набагато легше спілкуватися, спираючись на візуальні образи. Основні фасони і візерунки вже існують; якщо ні майстер, ні замовник не мають навичок малювання, картинки з інтернету допоможуть розв′язати цю проблему.

Що треба знати, перш нiж замовляти в′язанi речi:
1. Правило «3 в 1» — в одному образі не використовуємо більше ніж три кольори, монохромні поєднання утворять базу.
2. Пам′ятаємо про сезонний колірний тип.
3. Враховуємо конституцію тіла.
4. Складання будь-якої гардеробної капсули починаємо з ключової речі.
Приклади: Купи, вдягни, носи
5. Поєднуємо відтінки кольорів за температурою: холодний — із холодним, теплий — із теплим.
6. Хочемо мати в′язану річ, але не знаємо, що вибрати. Зробимо фото своїх улюблених елементів гардероба і відправимо майстрині. Вона зможе запропонувати вам кілька універсальних варіантів.
7. Бажаємо повністю змінити імідж — вибираємо спочатку красиву в′язану річ, що пасує, а потім до неї добираємо новий гардероб. (Наприклад, для холодного колірного типу вибираємо синій, смарагдовий і бордовий, а для базового — залишаємо білий і сірий у поєднанні з чорним.)
8. Вибираючи в′язану річ, пам′ятаємо про основні якості такого одягу: м′якість, розтягування, простота в догляді.
9. Вибір матеріалу залишаємо майстрині, бо властивості та особливості складу пряжі впливають на те, як вона виглядатиме в тому чи іншому виробі, чи буде еластичним край. Деякі відтінки «ховають» візерунок, інші — підкреслюють його красу.
10. Пам′ятаємо, що в′язаний одяг потребує особливого і делікатного догляду.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку