Українська
 
uah
грн

Доглядаємо правильно за свічками. Задувати свічку не можна!

27 Вер 2018
Одна з найбільших проблем зі свічками - це `тунелі`, які утворюються навколо гнотe: віск плавиться в середині, а з боків залишається. Позбутися від цього явища можна, якщо контролювати час горіння свічки. Наприклад, якщо свічка має 5 см в діаметрі, то тримайте її запаленою не більш двох годин. Погасіть свічку, дайте їй `відпочити`, щоб віск в середині повністю охолонув і затвердів, - і можете запалити знову.



1. Якщо ви запалюєте парафінову свічку або свічку з рослинного воску, перший раз дайте їй горіти довше, хоча б годину: це дозволить воску оплавитися рівно, і уникнути утворення лунки близько гноту. Кокосовий і соєвий віск - дуже ніжні, вони починають танути одразу ж і рівномірно.

2. Перед тим, як запалити свічку, обов`язково підріжте гніт: так ви уникнете неприємного запаху перші миті. Саме зотлілий гніт спотворює запах улюбленої свічки і він же створює кіптяву.

3. Якщо свічка потріскує, гніт не згорає, а коптить і обвуглюється, свічку потрібно згасити і підрізати гніт.

4. Не задувайте свічку. Для того, щоб загасити свічку використовуйте спеціальні гасники або накрийте свічку кришечкою: кисень перестане надходити, і свічка тут же погасне. Такий спосіб допоможе запобігти тлінню гноту, яке зазвичай і дає неприємний запах, коли ви задуває свічку.

5. Іноді важко запалити свічку в глибокій склянці: якщо свічка не нова, буває важко дотягнутися до гноту. У цьому випадку на допомогу прийдуть спеціальні сірники для свічок (вони набагато довші від звичайних) і свічкова запальничка з довгим соплом.

І ще один лайфхак: перед тим як використовувати свічку - занурте її в соляний розчин і дайте їй висохнути. Це запобіжить стіканню парафіну по свічці))
Ну і, звичайно, зберігайте свічки в прохолодному і темному місці, щоб вони не плавилися і не деформувалися. Довгі свічки зберігайте в лежачому положенні на рівній поверхні, щоб вони не викривлялися.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку