Українська
 
uah
грн

Особистість мікромакраме прикрас!

16 Чер 2023
Знову про плетіння...Знову про макраме..А точніше, про мікромакраме.Найцікавіша,захоплююча,нескінченна тема! Так що ж таке мікромакраме? Це техніка плетіння з малесеньких вузликів. Сьогодні мікромакраме набуває все більшої популярності, тому що техніка ця має практично необмежені можливості для створення чудових оригінальних прикрас. Різноманітність натурального каміння,бісеру, намистин і ниток, а також творчість і фантазія майстра створюють неповторні та індивідуальні декоративні вироби.

Неперевершено мікромакраме прикраси виглядають саме з натуральним камінням(кулон,кабошон,намистини,тощо...)
Але тут треба майстру чітко тримати баланс між дизайном прикраси та спробою показати саме індивідуальність та природний колір натурального каменя.Навіть Не просто показати,а підкреслити цю важливу деталь!
Часто мікромакраме прикраси можуть бути ,якби -то , ′перевантажені′ зайвими деталями дизайнерського плетіння(( Все це ,нажаль,відвлікає увагу від природньої краси камня! Про це треба майстру завжди пом′ ятати і уникати таких ситуацій.До речі,камінь(кабошон,наприклад) повинен бути щільно та надійно зафіксован! Існує чимало технік фіксації кабошонів у мікромакраме прикрасах.
Справжній майстер повинен володіти(при наймі) хоча б декількома техніками.При цьому вміти використовувати різні види матеріалів,з яких виготовлені шнури,нитки ...тощо.Тобто,нюансів у створенні мікромакраме прикрас з натуральним камінням, ДУЖЕ багато та всі вони різні. Останнім часом знову помітна хвиля інтересу до цього давнього виду рукоділля,незвичайного явища - мікромакраме прикрас з натуральними матеріалами. Мікромакраме у повному обсязі дозволяє створювати приголомшливі по красі прикраси, предмети побуту і навіть картини!!!У підсумку, пройшовши шлях від побутового та магічного застосування,мікромакраме зі звичайного вузла перетворилася на витвір мистецтва.
І кожен з Вас ,при бажанні, може прикрасити своє життя мікромакраме виробами або зробивши їх своїми руками, або звернувшись за допомогою до справжнього майстра! Бо мікромакраме - це завжди модно,стильно,індивідуально,привабливо,ошатно та підкреслення саме Вашої особистості!
Враховуючи, зазвичай,всі ці поради та деталі,які я намагалась донести до Вас у своїй публікації !
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку