Українська
 
uah
грн

Гіалуронова кислота - що це таке і з чим її їсти

24 Cіч 2024


Гіалуронова кислота - це несульфатований глікозаміноглікан, що входить до складу сполучної, епітеліальної і нервової тканин. Молекулярна формула - (C14H21NO11)n.

У 1934 році дослідникам Джону Палмеру і Карлу Майєру вдалося виділити з ока бика раніше невідому речовину – полісахарид, що входить до складу сполучних тканин. У статті, опублікованій Майєром, речовина називалося «гіалуронова кислота» (від поєднання слова hyalos – «склоподібний» і фрази «уронова кислота»).
На початку інгредієнт добували з організмів тваринного походження – переважно, півнячих гребенів. Однак зростаючий інтерес до молекул гіалурону і досягнення науково-технічного процесу дали перші результати. Уже через кілька десятків років вченим вдалося розробити технології синтезу речовини, що використовують бактерії, які в певних умовах здатні виробляти гіалурон.

В тілі людини масою 70 кг гіалуронової кислоти міститься в середньому 15 грамів, третина з яких оновлюється щодня.

Сьогодні розповім вам про гіалуронову кислоту. Підходить за доглядом будь-якого типу шкіри.

Одним із завдань гіалуронки є контроль за рівнем води та електролітів в позаклітинній рідині, тобто підтримка водного балансу в організмі.

Чим вона корисна? Тим, що:
• зволожує та утримує вологу,
• вирівнює мікрорельєф шкіри,
• чудово регенерує,
• розгладжує зморшки.

Існує декілька типів цієї кислоти: низькомолекулярна та високомолекулярна. Набирає популярності середньомолекулярна та наномолекулярна гіалуронові кислоти. Відмінність полягає у вазі молекул і в поведінці речовини при використанні.

Можлива індивідуальна непереносимість компоненту.
Будьте красиві!
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку