Українська
 
uah
грн

Кахолонг vs. говліт. А ти знаєш, де хто?

18 Лип 2019
Білий камінь, який всі майстри на наших просторах звикли називати кахолонгом - насправді лише імітація! Whaaattt? Спитаєте ви, і будете абсолютно праві, адже я теж вражена далі нікуди.

Коли почала замовляти камені суто з-за кордону - виявила неспівпадіння у назвах. Так от, кахолонг - це вид опалу, не настільки іризуючого як справжні опали, лише з легким молочним відблиском, і він білий! Молочно білий! Доволі рідкісний та досить дорогий. І твердий - за #шкала_мооса має 6.5! Його ще називають ′застигшим молоком священної корови′ у Індії.









Говліт - це камінь, дуже схожий за структурою, своїми прожилками дуже схожий на бірюзу, тому в силу своєї поширеності часто малюється під неї, та успішно продається на ринках під виглядом дорогоцінного каменю. Це мінерал, що в основному складається з кальцію, тому він повністю розчинний у кислоті, і дуже добре вбирає фарбу.











Проте, якщо його розкришити, то промальованим буде лише верхній шар. Звісно, ще є магнезит, але то вже інша історія. Говліт, магнезит та кахолонг настільки схожі на вигляд, що часто їх неможливо розрізнити на око навіть досвідченим мінералологам! Трішки інший блиск, допустимі тріщини та вкраплення і там, і там. Тому без дослідження хімічного складу розрізнити їх складно.



Що до властивостей? Вони доволі схожі. Обидва камені твердо асоціюються з жіночою енергією, допомагають вагітним, дарують приємну енергетику та підсилюють позитивні якості у людині. Є доволі нейтральними каменями - тож підходять усім знакам Зодіаку, це й не дивно, що він використовується часто як базовий у браслетах та вдало підкреслює інші відтінки більш благородних каменів.

А ви - знали про такий вселенський обман?

А тепер перевірка - погугліть кахолонг та говліт на укр/рос мові, а тоді на англійській(Howlite, Cacholong) - тепер бачите різницю? Чекаю вас у коментарях.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку