Українська
 
uah
грн

Як відрізняти бурштин від підробок. Коротка та корисна інформація.

17 Лип 2024
Вітаю! Хочу провести вам короткий опис як перевірити бурштин в магазині чи на почті де ви його отримаєте та купуєте. І взагалі трішки інформації як перевіряють.

Отже, щоб не псувати вироби з бурштину використовують професійні способи перевірки - ультрафіолетове випромінювання. В магазині або на почті де отримуєте посилку, перевірити камінь можна за допомогою пристосування для перевірки підроблених купюр - детектор купюр або ультрафіолетовим фанариком. Під дією ультрафіолетового випромінювання камінь буде відсвічувати від блакитного до зеленуватого, синюватого та коричневоватого відтінку. Прозорий бурштин світиться блідо-блакитним, хмарний, бастард і кістяний - молочно-білим зі слабким блакитним відтінком. Інтенсивність блакитного світіння залежить від ступеня прозорості бурштину. Чим прозоріше бурштин, тим густіше в ньому кольору люмінесценції. Інші підробні камні як бакеліт і казеїн за допомогою ультрафіолетової лампи будуть світитися в жовтих тонах. Копад і амброід, має молочний колір. Бурштин, виготовлений синтетичним способом, взагалі не буде світитися. Один із прикладів виставив у двох фотографіях як орієнтир, щоб мали уявлення. Хоча ця інформація також є в інтернеті та на ютубі де детально показують різний бурштин і його світло в ультрафіолетовому світлі.





Також можна бурштин потерти об шовкову тканину або натуральну шерсть. Нарізати або порвати папір на маленькі кусочки і покласти туди бурштин. Шматочки будуть прилипати до наелектрозованого каменю. Але це не завжди є діагностичним методом. Є ще варіанти але навряд чи дозволять робити це в магазині ци на почті де ви його купуєте але ви повинні знати. Перевіряють за допомогою розчинника на натуральний самоцвіт капнути ацетоном, то ніяких змін з зовнішнім виглядом не станеться, на відміну від підробок, які при зіткненні зі спиртовими розчинами руйнуються. Колір потьмяніє і поверхня буде шорсткою. Так само перевірити бурштин можна за допомогою краплі ефіру. Якщо на камені з′явиться пляма або це місце стало липким, а тим більше, якщо на ньому проїла дірка – це 100% не бурштин. Багато інформації є у вільному доступі в інтернеті. Перед тим як щось купувати, перевіряйте виріб на справжність і дізнавайтеся про нього до покупки. Не давайте гроші шахраям.Тепер ви знаєте інформацію і вас ніхто не обмане. Гарного настрою та мирного неба.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку